Cap Aureo, rovinjski restoran pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu
Cap Aureo, rovinjski restoran pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu

Cap Aureo, rovinjski restoran pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, dobio je prvu Michelinovu zvjezdicu

Maistrin restoran Cap Aureo, smješten u Grand Park Hotelu Rovinj i pod vodstvom chefa Jeffreyja Velle, nagrađen je svojom prvom Michelinovom zvjezdicom.

Restoran Agli Amici Rovinj, također u sklopu Grand Parka, a koji djeluje u suradnji Maistre s renomiranim talijanskim chefom Emanueleom Scarellom, potvrdio je svoje dvije zvjezdice, ostajući tako jedini restoran u Hrvatskoj s ovim najvišim priznanjem.

Cap Aureo Rovinj

Prva zvjezdica za Cap Aureo

Restoran Cap Aureo otvoren je 2019. godine u sklopu luksuznog hotela Grand Park. Njegov koncept temelji se na sezonalnosti, lokalnim namirnicama i kreativnom pristupu povrću, zbog čega se sam restoran opisuje kao “mjesto koje voli povrće”.

Degustacijski jelovnik sastoji se od dvadesetak sljedova koji se mijenjaju svakih nekoliko tjedana, prateći mikroklimatske promjene i dostupnost svježih namirnica. Vinska karta stavlja naglasak na hrvatske vinare, uz selekciju pjenušavih vina, vintage šampanjaca i odabranih etiketa iz regije.

Cap Aureo Rovinj

„Ova zvjezdica nije samo priznanje našem timu, već i cijeloj ideji Cap Aurea – kuhinji koja odražava krajolik, godišnja doba i duboko poštovanje prema prirodi koja nas okružuje. Ponosan sam što je naš rad prepoznat na ovakvoj razini i zahvalan što imamo priliku gostima ponuditi nešto autentično, istarski nadahnuto, a istovremeno suvremeno,“ izjavio je Jeffrey Vella, chef Cap Aurea.

Cap Aureo Rovinj
Cap Aureo Rovinj

S ovom novom zvjezdicom, Rovinj postaje jedina destinacija u Hrvatskoj s tri restorana nagrađena Michelinovim zvjezdicama, čime dodatno učvršćuje svoj status vrhunskog gastronomskog središta regije. U Maistri ističu kako su strateški razvoj visoke gastronomije i suradnja s vrhunskim chefovima ključni elementi u pozicioniranju Rovinja kao luksuzne destinacije.

„Dobivanje prve Michelinove zvjezdice za Cap Aureo i potvrda dviju zvjezdica za Agli Amici Rovinj rezultat su dugoročnog ulaganja, vizije i timskog rada. Ovo priznanje dodatno pozicionira Rovinj i Hrvatsku na globalnoj gastronomskoj karti, a nama u Maistri daje dodatni poticaj da nastavimo s razvojem vrhunskih kulinarskih koncepata,“ izjavio je Tomislav Popović, predsjednik Uprave Maistra Hospitality Group.

Vrijedi spomenuti i da su restorani Tekka by Lone (Hotel Lone) i Wine Vault – Levante Edition (Hotel Monte Mulini) zadržali preporuku ovog prestižnog vodiča.

Promo

Foto: PR

Učitati još
Zatvori