

Ako ste u potrazi za brzim, ali aromatičnim jelom koje donosi dašak svježine na vaš tanjur, onda su ovi špageti s pestom od začinskog bilja i preprženim indijskim oraščićima idealan izbor. Savršeni za lagani ljetni ručak ili večeru, ovaj recept spaja mirisne note bosiljka, mente i timijana s hrskavim oraščićima i daškom parmezana. Priprema traje svega pola sata, a rezultat je jelo koje izgleda i miriše kao da je stiglo iz male talijanske trattorije. U nastavku donosimo recept koji smo pronašli na Zara Home, a poželjet ćete ga pripremati ponovno i ponovno.

Špageti s pestom od začinjskog bilja i preprženim indijskim oraščićima
Sastojci:
- 100 g špageta
- 1 svežanj bosiljka
- 1 grančica svježeg timijana
- 1 grančica mente
- 1 grančica korijandera
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica badema
- 1 žlica kikirikija
- 1 žlica ribanog parmezana
- 1 češanj češnjaka



Priprema:
- U sjeckalicu ili mužar dodajte začinsko bilje, češnjak, parmezan, indijske oraščiće i maslinovo ulje. Sjeckajte dok ne dobijete jednoličnu i vrlo zelenu pastu.
- Skuhajte špagete, ocijedite vodu i dodajte pesto. Dobro promiješajte i dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Poslužite odmah s malo maslinova ulja.

Foto: Zara Home