Novi restoran u Zadru u ponudi ima ceviche, koktele i DJ-a za večeru koja se pretvara u izlazak
Novi restoran u Zadru u ponudi ima ceviche, koktele i DJ-a za večeru koja se pretvara u izlazak

Novi restoran u Zadru u ponudi ima ceviche, koktele i DJ-a za večeru koja se pretvara u izlazak

Zadarska scena ovog je ljeta postala bogatija za restoran koji spaja dobru hranu, zvuk i atmosferu. Fenix, smješten unutar hotela Hyatt Regency Zadar, već je na dobrom putu da postane novo mjesto na koje se ide kad želiš večeru koja lagano prelazi u izlazak.

Koncept je jasan: azijsko-latinoamerička kuhinja, jela za dijeljenje, otvorena kuhinja, snažan koktel program i glazbeni program koji postaje sve bolji kako večer odmiče. Sve je to upakirano u prostor dizajniran tako da se posjetitelji osjećaju opušteno, ali i vizualno inspirirano – topli zemljani tonovi, puno prirodnih materijala, decentno osvjetljenje, otvoreni šank i terasa s pogledom na more.

Restoran Fenix
Lip Swiling

Fun-dining

Meni potpisuje chef Ivan Tartaro, koji filozofiju kuhinje opisuje kao balans između tehnike i emocije: “Koristimo preciznost i poštovanje prema namirnici koje se često viđa u azijskoj kuhinji, ali uz toplinu, intenzitet i strast koji dolaze iz južnoameričkih okusa. Otkrili smo ravnotežu između ta dva svijeta koju gosti mogu osjetiti u svakom zalogaju.

Na meniju su tako sushi, ceviche, tataki, kao i japanske, tajlandske i latinoameričke delicije koje potiču istraživanje novih okusa, ali i jela za one koji preferiraju klasiku. “Fun-dining” je, kako kaže Tartaro, najbolji opis iskustva koje Fenix nudi – uz open-concept kuhinju, gosti imaju priliku izbliza pratiti kako nastaje svaki tanjur, u atmosferi koja se gradi glazbom i ritmom prostora. “Fenix nije samo restoran, to je lifestyle lokacija,” dodaje.

Restoran Fenix

Večera može biti puno više od obroka

Na tanjuru to znači tataki od tune s yuzuom, ceviche od brancina, wagyu steak s kimchi umakom, sushi rolice s twistom, ali i patkine wontone, bao peciva s janjećim rebrima ili domaći tarama namaz. Sve je zamišljeno da se dijeli i kuša u više slijedova – format idealan za večeri provedene u društvu.

Osim hrane, ozbiljna pažnja posvećena je i piću. Kokteli imaju glavnu riječ, a lista uključuje autorske signature opcije s imenima koja već sama po sebi zovu na narudžbu – The Young s votkom, passion fruitom i citrusima; Lip Swiling s chilijem i triple secom; Réve d’été s Aperolom, malinom i prosecco bazom; ili White Magic za one koji vole okus breskve u svim oblicima. Dobar dio menija posvećen je i klasicima, pa će i ljubitelji Negronija, Margarita ili Espresso Martinija pronaći nešto za sebe.

Nori Chips
Venus

Atmosfera u restoranu je ono što Fenix razlikuje od drugih. Glazba nije samo pozadina, atmosferom vladaju DJ programi, dajući prostoru karakter koji se ne viđa često na domaćoj restoranskoj sceni. Uz to, otvorena kuhinja omogućuje pogled u backstage, pa cijeli doživljaj ima element spontanosti i energije koji je teško inscenirati. I upravo je to ono što najbolje opisuje Fenix – mjesto u kojem se večera, ali i ostaje.

Shrimp Toast_
Lip Swiling

Fenix je otvoren svakodnevno, a kako dani postaju duži, terasa postaje sve atraktivnija. Pogled na more, atraktivan i svima omiljen zadarski zalazak sunca, čaša vina ili koktel u ruci i tanjur pun azijskih i južnoameričkih delicija. Idealno za one koji vole kada večera nije samo obrok, već cjelovečernje iskustvo.

Može se zaključiti samo jedno – ljeto je tek počelo, a Fenix je već rezervirao svoje mjesto među najatraktivnijim zadarskim adresama.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori