Frozen espresso s kremom od vanilije novi je desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice
Frozen espresso s kremom od vanilije novi je desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice

Frozen espresso s kremom od vanilije novi je desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice

Kada temperature ne silaze ispod 30, tražimo osvježenje u svakom obliku. Čak i od kave tražimo posebno ledenu i primamljivu verziju. Iako ledenu kavu pijemo u gotovo svakom obliku, od kada smo na Instagram profilu chefa Christiana Petronija ugledali ledeni desert s kavom, ne prestajemo misliti na njega. Ta ledena, pjenasta i kremasta delicija izdvaja se iz ponude kava, ali i sladoleda.

Osim tiramisua, koji je i dalje nezaobilazan, imamo novi desert koji spaja najbolje od ledene kave i slastice. Brzo, jednostavno i bez paljenja pećnice. Donosimo recept!

Frozen espresso s kremom od vanilije

Frozen espresso ili zaleđeni espresso lagano naginje prema graniti, popularnom talijanskom ledenom desertu. Uz malo improvizacije te nekoliko kvalitetnih sastojaka, najbolje kofeinsko osvježenje je spremno!

Sastojci:

  • 1 šalica jako ohlađene espresso kave
  • 200 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1–2 žlice šećera u prahu
  • limunova kora (peel)
  • mahuna vanilije
  • malo soli

Postupak:

  • Stavite čaše u zamrzivač kako bi se rashladile do posluživanja.
  • Skuhajte jaku kavu (idealno u kafetijeri).
  • U zdjelu koja može u zamrzivač stavite šećer u prahu i prelijte ga kuhanom kavom.
  • Dobro pomiješajte i stavite u zamrzivač.
  • Umutite hladno vrhnje sa šećerom u prahu i vanilijom u čvrsti šlag.
  • U rashlađenoj čaši servirajte zamrznuti espresso i dodajte par žlica kreme od vanilije.
  • Po želji posipajte kakaom, čokoladom ili mljevenom kavom.
Učitati još
Zatvori