Ideja za brzi ručak: Jedan od prvih viralnih recepata, feta pasta, sada ima novu i još bolju verziju
Ideja za brzi ručak: Jedan od prvih viralnih recepata, feta pasta, sada ima novu i još bolju verziju

Ideja za brzi ručak: Jedan od prvih viralnih recepata, feta pasta, sada ima novu i još bolju verziju

Sjećate li se viralnog recepta za fetu pastu koji je prije nekoliko godina preplavio TikTok i Instagram? Pečena feta, cherry rajčice, tjestenina i začini bili su glavni sastojci jednostavnog, brzog i neodoljivo ukusnog jela. Taj recept osvojio je kuhinje diljem svijeta zbog svoje jednostavnosti, ali i toga što je zahtijevao minimalno truda, a davao maksimum okusa.

Sada se popularna Feta Pasta vraća u novom, unaprijeđenom ruhu. Novi recept o kojem se priča je feta pasta s lososm. Ova verzija zadržava ono najbolje od originala, ali donosi dodatni sloj svježine, boje i nutritivne vrijednosti. Idealna je za tople ljetne dane kada želite nešto brzo, lagano i hranjivo.

Salmon Feta Pasta: Još bolja verzija viralnog jela

Nova varijacija Feta Paste uključuje sočan pečeni losos koji se savršeno sljubljuje s kremastom fetom, slatkim cherry rajčicama i začinima. Za pripremu je potrebno 30-40 minuta, no veći dio posla ipak odrađuje samo pećnica.

Losos je ukusan, ali i izuzetno zdrav; bogat omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Kada ga kombiniramo s pečenom fetom i rajčicama, dobivamo savršeni spoj kremaste, slane i nježne teksture. K tome dodajemo još malo limunove korice, svježe začinsko bilje i kvalitetnu tjesteninu i imamo jelo koje nadmašuje original po svim parametrima. U nastavku donosimo recept.

Recept za Salmon Feta Pastu

Sastojci:

  • 200 g feta sira (cijeli komad)
  • 250 g cherry rajčica
  • 2 fileta svježeg lososa
  • 250 g tjestenine
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, čili
  • limun
  • začinsko bilje
  • opcionalno: špinat

Postupak:

  • Zagrijte pećnicu na 200°C.
  • U vatrostalnu posudu stavite fetu u sredinu, a cherry rajčice i oguljene režnjeve češnjaka (te špinat ako ga stavljate) rasporedite oko nje. Lagano prelijte maslinovim uljem, dodajte sol, papar i čili.
  • Na sve to položite filete lososa, posolite ih, popaprite i dodaj malo limunove korice.
  • Pecite sve zajedno 25-30 minuta, dok losos ne postane sočan, a feta i rajčice se raspadnu u kremasti umak.
  • Dok se peče, skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.
  • Kad je pečeno, losos lagano razmrvite vilicom, zgnječite fetu i rajčice i sve dobro izmiješajte.
  • Dodajte ocijeđenu tjesteninu i limunov sok i koricu te sve dobro promiješajte.
  • Po želji pospite svježim začinskim biljem prije posluživanja.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori