

Ideja za brzi ručak: Jedan od prvih viralnih recepata, feta pasta, sada ima novu i još bolju verziju
Sjećate li se viralnog recepta za fetu pastu koji je prije nekoliko godina preplavio TikTok i Instagram? Pečena feta, cherry rajčice, tjestenina i začini bili su glavni sastojci jednostavnog, brzog i neodoljivo ukusnog jela. Taj recept osvojio je kuhinje diljem svijeta zbog svoje jednostavnosti, ali i toga što je zahtijevao minimalno truda, a davao maksimum okusa.
Sada se popularna Feta Pasta vraća u novom, unaprijeđenom ruhu. Novi recept o kojem se priča je feta pasta s lososm. Ova verzija zadržava ono najbolje od originala, ali donosi dodatni sloj svježine, boje i nutritivne vrijednosti. Idealna je za tople ljetne dane kada želite nešto brzo, lagano i hranjivo.
Salmon Feta Pasta: Još bolja verzija viralnog jela
Nova varijacija Feta Paste uključuje sočan pečeni losos koji se savršeno sljubljuje s kremastom fetom, slatkim cherry rajčicama i začinima. Za pripremu je potrebno 30-40 minuta, no veći dio posla ipak odrađuje samo pećnica.
Losos je ukusan, ali i izuzetno zdrav; bogat omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Kada ga kombiniramo s pečenom fetom i rajčicama, dobivamo savršeni spoj kremaste, slane i nježne teksture. K tome dodajemo još malo limunove korice, svježe začinsko bilje i kvalitetnu tjesteninu i imamo jelo koje nadmašuje original po svim parametrima. U nastavku donosimo recept.
Recept za Salmon Feta Pastu
Sastojci:
- 200 g feta sira (cijeli komad)
- 250 g cherry rajčica
- 2 fileta svježeg lososa
- 250 g tjestenine
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol, papar, čili
- limun
- začinsko bilje
- opcionalno: špinat
Postupak:
- Zagrijte pećnicu na 200°C.
- U vatrostalnu posudu stavite fetu u sredinu, a cherry rajčice i oguljene režnjeve češnjaka (te špinat ako ga stavljate) rasporedite oko nje. Lagano prelijte maslinovim uljem, dodajte sol, papar i čili.
- Na sve to položite filete lososa, posolite ih, popaprite i dodaj malo limunove korice.
- Pecite sve zajedno 25-30 minuta, dok losos ne postane sočan, a feta i rajčice se raspadnu u kremasti umak.
- Dok se peče, skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju.
- Kad je pečeno, losos lagano razmrvite vilicom, zgnječite fetu i rajčice i sve dobro izmiješajte.
- Dodajte ocijeđenu tjesteninu i limunov sok i koricu te sve dobro promiješajte.
- Po želji pospite svježim začinskim biljem prije posluživanja.
Foto: Instagram