Mango palačinke kakve sigurno još niste probali – imamo recept za ultimativnu ljetnu slasticu
Mango palačinke kakve sigurno još niste probali – imamo recept za ultimativnu ljetnu slasticu

Mango palačinke kakve sigurno još niste probali – imamo recept za ultimativnu ljetnu slasticu

Predstavljamo vam savršenu ljetnu slasticu, Hong Kong style mango palačinke! Ove žarko žute, tanke palačinke prožete su svježinom sočnih komadića manga i nježnom šlag kremom s notama vanilije.

Idealne su kao osvježavajući završetak obroka ili slastan doručak ili brunch, a priprema vam neće oduzeti puno vremena. Uz to, ukusom i izgledom osvajaju na prvu. Pripremaju se s jednostavnim sastojcima, ali okus i efekt su baš impresivni! Čudno kako za njih već nismo čuli do sada!

Mango palačinke

Sastojci za tijesto:

  • 250 ml punomasnog mlijeka
  • 3 velika jajeta
  • 80 g bijelog brašna
  • 50 g kukuruznog škroba
  • 40 g šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • opcionalno: ¼ žličice žute prehrambene boje
  • ulje ili maslac za prženje

Sastojci za punjenje:

  • 250 ml slatkog vrhnja za šlag (hladnog)
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 žličica vanilije (izmrvljena mahuna ili ekstrakt)
  • 2 velika zrela manga, oguljena i narezana na duge ploške

Postupak:

  • Pomiješajte sastojke za tijesto u glatku smjesu.
  • Po želji dodajte žutu boju za autentičnu nijansu mango palačinki.
  • Zagrijte tavu na srednje temperaturi, premažite tankim slojem masnoće.
  • U tavu ulijte malu količinu smjese i ravnomjerno rasporedite tanak sloj.
  • Pecite 1–2 minute dok rubovi ne počnu odvajati, zatim pažljivo okrenite i kratko pecite s druge strane .
  • Pečene palačinke ohladite prije punjenja kremom.
  • U hladnoj zdjeli miksajte slatko vrhnje sa šećerom i vanilijom dok ne dobijete čvršći šlag.
  • Stavite palačinku na ravnu površinu, na sredinu stavite žlicu šlag kreme, na sredinu dodajte komad manga.
  • Preklopite donji dio palačinke preko kreme, zatim bočne stranice pa zamotajte poput burrita.
  • Ponovite s preostalim palačinkama!

Nekoliko dodatnih savjeta

  • Koristite zrele komade manga jer je okus puno bolji
  • Smjesu za crepe možete precediti kroz sito za finiju strukturu
  • Hlađenje palačinka prije punjenja je važno jer sprječava da se šlag otopi
  • Poslužite hladno

Foto: Instagram (Natasha Wong-withnatwong)

Učitati još
Zatvori