

Kada vam je potreban brz, jednostavan i nutritivan obrok koji će zadovoljiti vaše potrebe, tost sa graškom i ricottom je pravi izbor. Ova lagana kombinacija svježih sastojaka idealno se uklapa u svaki obrok, bilo da je u pitanju doručak, lagani ručak ili užina. Brzo se priprema, a nudi idealan balans kremaste teksture ricotte i osvježavajuće slatkoće graška, obogaćeno aromatičnim biljem i začinima.
Ako ste u potrazi za brzim, jednostavnim i zdravim receptom koji će vas oduševiti svojim okusom i izgledom, tost sa graškom i ricottom je pravi izbor. Inspiraciju za recept pronašli smo na Instagram profilu Frederikke Wærens. Evo kako da ga pripremite.
Recept za tost sa graškom i ricottom
Sastojci:
- 250 g smrznutog graška
- jedna vezica bosiljka
- nekoliko listića mente
- 50 g pinjola
- 1 dcl maslinovog ulja
- jedna žličica soli
Krema od ricotte:
- 350 g ricotte
- jedan režanj češnjaka
- 0,5 dcl vrhnja za šlag
- jedna žličica soli
- naribana limunova kora (od 1/2 limuna)
Dodatno:
- 10 šnita kruha
- dodatna limunova korica
- sol i papar
- maslinovo ulje
- dodaci po želji: kuhana jaja, rotkvice, feta sir
Priprema
- Odmrznite grašak. Pomješajte bosiljak, mentu, pinjole, maslinovo ulje i sol u pesto. Pomješajte pesto sa graškom. Ostavite u frižideru do serviranja.
- Stavite sastojke za kremu od ricotte u ili blender i blendajte dok masa ne postane gusta, čvrsta i kremasta. Kremu prebacite u vrećicu i na vrhu vrećice izrežite malu rupu.
- Narežite kruh dijagonalno tako da šnite budu dugačke. Tostirajte kruh na tavi s maslacem ili u pećnici.
- Kruh namažite kremom od ricotte, ukrasite graškom, limunovom koricom, maslinovim uljem, solju i paprom.
- Poslužite odmah.
Foto: Instagram