Stanley Tucci otkriva recept za tjesteninu koja je osvojila Instagram – Spaghetti alla Nerano
Stanley Tucci otkriva recept za tjesteninu koja je osvojila Instagram – Spaghetti alla Nerano

Stanley Tucci otkriva recept za tjesteninu koja je osvojila Instagram – Spaghetti alla Nerano

Ako postoji osoba kojoj vjerujemo kada su u pitanju autentične talijanske delicije, onda je to Stanley Tucci. Njegova ljubav prema talijanskoj kuhinji dobro je dokumentirana, a recept koji je podijelio sa svojim pratiteljima za jelo naziva Spaghetti alla Nerano mogao bi postati vaš novi ljetni favorit.

Na prvi pogled, tikvice možda djeluju kao skroman sastojak, ali ovaj recept dokazuje da se u jednostavnosti često krije najviše okusa. Jelo potječe iz malenog mjesta Nerano na Amalfijskoj obali, a recept koji donosimo inspiriran je verzijom iz restorana Lo Scoglio.

Recept: Spaghetti alla Nerano

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice

  • 1 šalica neutralnog ulja (poput suncokretovog)

  • 225 g špageta (pola pakiranja)

  • 2 žlice maslaca

  • ¾ šalice ribanog parmezana

  • sol i papar

  • svježi bosiljak

  • voda od kuhanja tjestenine

Priprema:

  1. Pržite tikvice – U loncu zagrijte šalicu neutralnog ulja. Tikvice narežite na tanke kolutiće nožem ili mandolinom. Pržite ih u nekoliko tura dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu i pustite da odstoje barem dva sata, kako bi omekšale. Možete ih pripremiti i dan ranije te ostaviti u hladnjaku preko noći.

  2. Skuhajte tjesteninu – Zakuhajte vodu, posolite je i dodajte špagete. Kuhajte dok ne postanu al dente. Sačuvajte oko jednu šalicu vode od kuhanja, a ostatak ocijedite.

  3. Spojite sastojke – U većoj tavi zagrijte pržene tikvice s oko 60 ml vode od tjestenine. Posolite i popaprite po želji. Dodajte kuhane špagete i dvije žlice maslaca. Maknite tavu s vatre i umiješajte ribani parmezan te još malo vode od tjestenine. Miješajte dok se sir ne otopi i ne pretvori u kremasti umak. Po potrebi dodajte još parmezana ili vode kako biste postigli željenu teksturu.

  4. Poslužite – Na kraju dodajte svježi bosiljak i poslužite toplo.

Ovo je savršeno jelo za lagani ljetni ručak ili večeru, a uz čašu rashlađenog bijelog vina – garantira pravi okus juga Italije. Ako je Stanley Tucci rekao da vrijedi, mi mu vjerujemo na riječ!

Foto: Instagram (@delallofoods)

Učitati još
Zatvori