Kreće sezona rajčica, a mi ove bruskete s rajčicom, bosiljkom i burratom želimo jesti svaki dan
Kreće sezona rajčica, a mi ove bruskete s rajčicom, bosiljkom i burratom želimo jesti svaki dan

Kreće sezona rajčica, a mi ove bruskete s rajčicom, bosiljkom i burratom želimo jesti svaki dan

Proljeće se lagano pretvara u ljeto, a sezona laganih obroka, svježih sastojaka i jednostavnih recepata službeno je otvorena. Nema boljeg načina da proslavimo prve toplije dane nego uz tanjur pun sezonskih boja, okusa i mirisa.

Upravo zato, jedan od naših omiljenih recepata za ovo doba godine su klasične bruskete s rajčicom i bosiljkom, jednostavne, aromatične i uvijek efektne.

Bruskete s rajčicom i bosiljkom

Bruskete su savršene za lagani ručak na terasi, predjelo za druženja s prijateljima, ali i kao snack za one dane kad ne želimo dugo ostajati u kuhinji. Osim što ih je lako pripremiti, idealne su za iskorištavanje domaćih, sočnih rajčica koje se polako počinju pojavljivati na tržnicama.

Recept: Bruskete s rajčicom i bosiljkom

Sastojci:

  • 1 svježi baget (ili ciabatta)
  • 3 zrele rajčice (ili šaka cherry rajčica)
  • 1 režanj češnjaka
  • Svježi bosiljak
  • Maslinovo ulje
  • Sol i svježe mljeveni papar
  • Opcionalno: mozzarella ili burrata

Priprema:

  • Kruh narežite na tanke kriške i kratko tostirajte na tavi ili u pećnici dok ne postane hrskav.
  • Rajčice nasjeckajte na sitne kockice. Ako koristite cherry rajčice, dovoljno ih je prerezati na četvrtine.
  • Dodajte nekoliko listova svježe narezanog bosiljka, posolite i popaprite, te prelijte s malo maslinovog ulja. Sve lagano promiješajte.
  • Svaku krišku kruha natrljajte prepolovljenim češnjakom kako bi poprimila laganu aromu.
  • Na svaki komad kruha stavite žlicu smjese od rajčice i bosiljka. Poslužite.

Dodatni savjet:

Za bogatiji okus, možete dodati svježu mozzarellu, burratu ili nekoliko kapi balzamičnog octa.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori