

Kreće sezona rajčica, a mi ove bruskete s rajčicom, bosiljkom i burratom želimo jesti svaki dan
Proljeće se lagano pretvara u ljeto, a sezona laganih obroka, svježih sastojaka i jednostavnih recepata službeno je otvorena. Nema boljeg načina da proslavimo prve toplije dane nego uz tanjur pun sezonskih boja, okusa i mirisa.
Upravo zato, jedan od naših omiljenih recepata za ovo doba godine su klasične bruskete s rajčicom i bosiljkom, jednostavne, aromatične i uvijek efektne.
Bruskete s rajčicom i bosiljkom
Bruskete su savršene za lagani ručak na terasi, predjelo za druženja s prijateljima, ali i kao snack za one dane kad ne želimo dugo ostajati u kuhinji. Osim što ih je lako pripremiti, idealne su za iskorištavanje domaćih, sočnih rajčica koje se polako počinju pojavljivati na tržnicama.
Recept: Bruskete s rajčicom i bosiljkom
Sastojci:
- 1 svježi baget (ili ciabatta)
- 3 zrele rajčice (ili šaka cherry rajčica)
- 1 režanj češnjaka
- Svježi bosiljak
- Maslinovo ulje
- Sol i svježe mljeveni papar
- Opcionalno: mozzarella ili burrata
Priprema:
- Kruh narežite na tanke kriške i kratko tostirajte na tavi ili u pećnici dok ne postane hrskav.
- Rajčice nasjeckajte na sitne kockice. Ako koristite cherry rajčice, dovoljno ih je prerezati na četvrtine.
- Dodajte nekoliko listova svježe narezanog bosiljka, posolite i popaprite, te prelijte s malo maslinovog ulja. Sve lagano promiješajte.
- Svaku krišku kruha natrljajte prepolovljenim češnjakom kako bi poprimila laganu aromu.
- Na svaki komad kruha stavite žlicu smjese od rajčice i bosiljka. Poslužite.
Dodatni savjet:
Za bogatiji okus, možete dodati svježu mozzarellu, burratu ili nekoliko kapi balzamičnog octa.
Foto: Instagram