

Kultni Cele ponovno je otvorio vrata na Stradunu i nakon 20 godina u ponudu vratio slavne ‘prstiće’
Dvadeset godina – toliko je prošlo otkako su se zadnji put poslužili slavni prstići, slastica koja je za mnoge Dubrovčane (i njihove goste) bila sinonim za djetinjstvo, bezbrižne dane i šetnje Stradunom. Dobra vijest? Slatki prstići su se vratili. A s njima i Cele, u svom novom, ali itekako poznatom izdanju.
Nakon dugoočekivane renovacije, jedan od najpoznatijih dubrovačkih lokala ponovno je otvorio vrata 1. travnja, i to s potpuno osvježenim konceptom: novi vizualni identitet, otvorena kuhinja, autentični lokalni sastojci i elegantno preuređen interijer koji spaja tradiciju i suvremenost.


Nova era starog klasika
Cele (na adresi Placa 1) je sada prozračniji, svjetliji i sofisticiraniji, ali i dalje zadržava onaj neodoljivi šarm mjesta gdje se pije najbolja kava, jede nešto “na brzinu”, ali kvalitetno, i naravno, uživa u slasticama koje su obilježile jedno doba.



Povratak prstića nije bio jednostavan. Recept je star, sastojci su se s vremenom promijenili, ali vlasnik Tomislav Ivušić ističe da se maksimalno trude dočarati originalni okus, uz pomoć vrhunskih slastičara, među kojima su i oni školovani na prestižnoj Cordon Bleu akademiji.
Novi koncept uključuje i otvorenu kuhinju, gdje gosti mogu gledati pripremu jela u stvarnom vremenu, koristeći isključivo autohtone sastojke dubrovačkog kraja. Jelovnik je jednostavan, ali fokusiran na vrhunske, lokalne okuse interpretirane s modernim twistom.





Mjesto gdje se ponovno rado dolazi
Cele ostaje ono što je oduvijek bio – mjesto susreta, guštanja i sjećanja. Sada uz dozu suvremenosti i povratak legendarne slastice koja vraća osmijeh na lice svakome tko ju je ikad probao. Ako vas put ovih dana vodi do Dubrovnika, znate gdje idete. A ako niste iz Grada, ovo je savršena isprika da ga konačno posjetite.



Foto: Ane Cerjan