

Honey Butter Chips: Evo kako da sami napravite najukusniji, hrskavi čips s preljevom od meda i maslaca
Ako ste ikada poželjeli nešto što je istovremeno hrskavo, slano i slatko, honey butter chips je pravi pogodak. Ovaj homemade snack postao je globalni hit upravo zbog savršene ravnoteže okusa; tanko rezani krumpirići, prženi do zlatne hrskavosti, preliveni bogatom glazurom od maslaca i meda. Rezultat je domaći čips, grickalica kojoj se teško oduprijeti i koja će vas natjerati da zaboravite na klasičan čips iz vrećice.
Honey Butter Chips: ne može ukusnije
Domaći čips predstavlja jednu od omiljenih snack opcija svih ukućana. Ipak, za razliku od recepta koji smo već isprobali, kada je u pitanju čips koji se iznimno pažljivo priprema, a zatim mu se još dodajte neodoljiv umak, teško je ostati ravnodušan.
Recept smo pronašli na Instagram profilu @aymenacooks koja čitatelji i na svom blogu detaljno, korak po korak vodi kroz proces pripreme ove delicije. Za cijelu pripremu je potrebno samo 5 sastojaka.
Sastojci
- 400 g krumpira (oko 2 srednje velika krumpira), oprana i oguljena
- 15 g škroba ili gustina
- 60 g maslaca
- 40 ml meda (2 žlice + 2 žličice)
- ulje za prženje
- sol
- sušeni peršin (po želji)
Priprema
- Operite i ogulite krumpire. Dobro ih posušite, zatim ih mandolinom ili vrlo oštrim nožem narežite što tanje, ciljajte na debljinu 1–2 mm.
- Stavite narezane krumpire u zdjelu i više puta ih isperite hladnom vodom dok voda ne postane bistra. To će ukloniti višak škroba i osigurati da čips bude hrskav.
- Posložite ploške krumpira na pladanj ili neku ravnu površinu i obrišite ih papirnatim ručnicima dok ne budu potpuno suhi.
- Kad su ploške potpuno suhe, stavite ih u drugu zdjelu.
- Dodajte škrob i promiješajte dok ploške krumpira nisu ujednačeno obložene.
- Pažljivo ubacite ploške u vruće ulje, pazeći da ne pretrpate tavu, i pržite ih bez miješanja oko 1 minutu.
- Zatim smanjite vatru na srednju i nastavite pržiti, povremeno ih okrećući, oko 4 minute ili dok ne postanu zlatne i hrskave.
- Žlicom s rupama izvadite čips iz ulja, ocijedite višak masnoće i posložite ga na žičanu rešetku da se malo ohladi. Postat će još hrskaviji dok se hladi. Ponovite postupak sa sljedećom rundom ploški.
- Kad ste ispržili sav čips, pripremite glazuru od meda i maslaca.
- U malom lončiću otopite maslac na laganoj vatri, zatim maknite s vatre.
- Dodajte med u otopljeni maslac i dobro promiješajte. Ako koristite neslani maslac, možete dodati i malo soli.
- Prebacite hrskavi čips u veliku zdjelu, prelijte ga glazurom i lagano promiješajte da se ploške oblože.
- Po želji pospite sušenim peršinom i poslužite!
Foto: Instagram




