Kako kombinirati uzorke?

Kombiniranju uzoraka često se pripisuje uloga zahtjevne vještine u odijevanju, a za one koji ju mogu savladati s dozom nonšalatnosti često se smatra da su postigli stilsku izvrsnost. Ipak, uskladiti dva ili više uzorka u jednoj odjevnoj kombinaciji lakše je no što se čini jer uzorci se zapravo vole miješati. Zaboravite na sva pravila i pripazite samo na sljedeće četiri stvari.

kombiniranje uzoraka@accessorize

KOMBINIRAJTE BOJE, NE UZORKE

Kombiniranje uzorka@lizzyvdligt

U kombiniranju uzoraka, bitnije od samog usklađivanja uzoraka jest kombiniranje boja. Ako dvije boje izgledaju dobro zajedno, velika je vjerojatnost da će i dva uzorka u tim bojama, koliko god nespojivi bili, izgledati dobro. Ako želite igrati na sigurno birajte uzorke u istoj boji, crnu i bijelu, boje iz iste obitelji boja ili kao predložak uzmite ombre stupnjevanje unutar neke boje. Oni hrabriji zasigurno će se rado okušati i u kombiniranje uzoraka u komplementarnim, ali i vrlo različitim bojama poput plave i narančaste ili zelene i ružičaste. Zvuči nespojivo? Sjetite se da se suprotnosti privlače.

PRUGE KAO NOVI NEUTRALNI KOMAD

@topshop@topshop

Svestranost i prilagodljivost koju u svijetu boja predstavljaju neutralne bijela, crna, siva i bež boja, u svijetu uzoraka nalazimo u prugastom uzorku, tim više što su boje pruga neutralnije. Klasični prugasti uzorak u crnoj i bijeloj ili mornarska kombinacija plavih i bijelih pruga ne samo da se odlično slažu sa svim uzorcima, već su odličan izbor za treći uzorak u kombinaciji.

UMIRITE IH JEDNOBOJNIM KOMADIMA

Kada ste nesigurni koliko se vaši uzorci slažu ili kombinaciji ne želite dodati još jedan uzorak, birajte jednobojne komade koji će umiriti i povezati sve komade u jednu priču. Najsigurniji izbor zasigurno je odjeća neutralnih boja i klasičnog kroja poput bijele, sive ili crne majice, bež kaputa ili svevremenskih i svestranih komada kao što su to oni od trapera.

JEDNOSTAVNIJI UZORCI, JEDNOSTAVNIJE KOMBINIRANJE

Jednostavni, grafički uzorci najlakši su za kombiniranje. Osim što odlično izgledaju zajedno, vrlo ih je lako spojiti i s kompleksnijim uzorcima poput cvjetnih i životinjskih. Naravno da se cvjetni i životinjski uzorci mogu kombinirati međusobno, no tada boja i veličina uzorka postaju bitnije, a cijela stvar kompliciranija.

Miu Miu@miumiu

Tekst: Ela Jarni

Foto: Instagram

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori