Arhitektica koja projektira genijalne dječje sobe za sve koji moraju štedjeti na prostoru

Svatko tko je odrastao ili bilo koji period svog života proveo u premalom stanu za svoje osobne potrebe ili potrebe cijele obitelji, jako dobro zna kakva su ograničenja ovakvih prostora i koliko brzo može nastati gužva. No mali stanovi imaju svoje draži, drže obitelj stalno na okupu i snažnije je povezuju, ali i uče sve ukućane kako živjeti s manje, kako se odlično snaći s ograničenim prostorom i naučiti raspolagati sa svojim stvarima.

I dok će jedan par biti sasvim zadovoljan u jednosobnom stanu, jednom kad dođe dijete treba jako dobro logistički promisliti planove i prostor te rasporediti sav namještaj na najoptimalniji način. Ista je priča s malom obitelji s jednim djetetom u dvosobnom stanu kada stigne još jedna prinova, i tako dalje, kada se povećavaju prostor i članovi obitelji simultano – kako pozicionirati svačiji krevetić, prostor za igranje, bračni krevet, ormare, sofu, komode, police… Neminovno je da neki komadi namještaja moraju postati multifunkcionalni, funkcionirati kao 3 u 1 ili 2 u 1, te da ama baš svaki milimetar prostora mora biti pametno iskorišten.

Dječje sobe u kojima je pronađeno dovoljno mjesta za sve

Dječje sobe u kojima se namještaj transformira ili se unutar jednog komada krije više elemenata, nisu novost, no način na koji to radi jedna brazilska arhitektica izgleda toliko dobro da bi ovakve sobe poželjeli i čak kad imamo dovoljno mjesta. Uz pomoć elemenata koji se transformiraju, jedan krevet može postati krevet za troje djece uz ladice koje se izvlače, a iskorištava se i svaki slobodan centimetar zida za dodatno smještanje kreveta ili igraonice na galeriji ako je ponestalo mjesta na podu.

U suradnji s brazilskim brendom Mimoo Toys nastale su sobe koje donosimo u nastavku, vesele, razigrane, šarene i savršene za sve mališane. Možda pronađete inspiraciju za rješenje dječje sobe u svojem stanu.

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori