Kako izabrati najsigurniju autosjedalicu za svoje dijete?

Pripremate se za ljetovanje, putovanje – neki kraće, neki duže. Destinaciju ste odabrali, pripremili kupaće kostime, spakirali igračke. A jeste li provjerili autosjedalicu? Kako bi putovanje bilo mirno, udobno i prije svega sigurno, odaberite najbolje za svoje dijete. Vaše dijete više nije nemoćna beba i prerasla je „jaje“? Trenutak je to kada roditelji često djetetu zamijene autosjedalicu grupe 0+ većom. Prijatelji su puni savjeta, Internet gori od rasprava mama – s pravom – jer izboru sljedeće autosjedalice treba posvetiti više pažnje.

VOŽNJA OBRNUTO OD SMJERA VOŽNJE NAJSIGURNIJI JE NAČIN PRIJEVOZA DJECE DO 4. GODINE

Kod manje djece glava je prilično velika u odnosu na tijelo te predstavlja čak 25% njegove ukupne težine, dok su vrat i kosti još uvijek krhki i nedovoljno razvijeni. Kada je dijete pravilno učvršćeno u autosjedalici okrenutoj u smjeru vožnje; njegova ramena i tijelo pravilno su zaštićeni. Međutim, u silovitom sudaru glava, vrat i ruke kreću prema naprijed velikom snagom, što može dovesti do istezanja ili oštećenja vratnih kralježaka. Kako bi se izbjegle takve ozljede, preporučuje se koristiti autosjedalicu obrnuto od smjera vožnje što dulje. Tome u prilog govori i statistika. Švedska na primjer, gdje se djeca voze obrnuto od smjera vožnje do svoje 4. godine, ima najniži postotak nesreća sa smrtnim ishodom.

cybex autosjedalica

Autosjedalica namještena suprotno od smjera vožnje, raspoređuje silu udarca duž cijelog dijela leđa, vrata i glave, budući da cijelo tijelo podupire školjka autosjedalice. Zatim na sebe preuzima većinu sile nastale u udaru; kako bi se maksimalno zaštitila djetetova glava, vrat i kralježnica. Dijete je u autosjedalici okrenutoj suprotno od smjera vožnje čak 5x sigurnije, a djetetu je vožnja suprotno od smjera vožnje u autosjedalici vrlo udobna; jer noge može nasloniti na naslon vozila, prekrižiti ih, savinuti ili jednostavno pustiti da vise preko ruba autosjedalice. Učinite najbolje što možete za sigurnost svoje djece u automobilu, što duže ih vozite u autosjedalicama suprotno od smjera vožnje.

MODULARNI SISTEM CYBEX AUTOSJEDALICA Z LINIJE

cybex autosjedalica

Najnoviji ADAC testovi potvrdili su još jednom kvalitetu Cybex autosjedalica. Sigurnost kao imperativ istaknula se i u modularni setu najnovije Z linije. Jedna baza za dvije autosjedalice olakšat će roditeljima korištenje autosjedalica u najosjetljivijoj dječjoj dobi. Cybex Cloud Z autosjedalica grupe 0+ zasjala je na tronu s vrhunskim ocjenama u svojoj kategoriji.

cybex autosjedalica

Uz bazu, ova autosjedalica ima rotaciju 180 stupnjeva, a povećan prostor za noge i veći kut nagiba koji izvan automobila omogućuje ergonomski ispravan ležeći položaj. Izvan automobila sjedalica djeluje kao sistem 3u1 jer ju moguće voziti na kolicima, te jednostavnim potezom postaviti u ležeći položaj čime vožnje postaju još ugodnije. Važno je napomenuti da ju je moguće koristiti u tom položaju samo izvan automobila.

cybex autosjedalica

Nakon što dijete preraste autosjedalicu grupe 0+ vrijeme za sjedalicu grupe 1 – Cybex Sironu Z s bazom. Još jedna autosjedalica koja je na ADAC testiranju osvojila vrhunske ocjene. Za djecu mlađu od 15 mjeseci starosti preporučuje se autosjedalica okrenuta je suprotno od smjera vožnje. Uz bazu, autosjedalica se jednostavno okreće za 360 stupnjeva što roditeljima olakšava pravilno i jednostavnije postavljanje djeteta u autosjedalicu.

cybex autosjedalica

Više o autosjedalicama pročitajte u najnovijjem Baby Center katalogu noviteta u svijetu autosjedalica, kolica, namještaja i pomagala za njegu djeteta.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori