Najpopularniji beauty trik je zapravo loš za vašu kožu

Objavu dijeli Olja Ryzevski (@oljaryz)

Prije velikog događaja, važnog sastanka ili tik prije onih dana u mjesecu, na licu nas gotovo uvijek iznenadi nekoliko tvrdoglavih prištića. Od stresa do nepravilne prehrane i premalo sna, postoji bezbroj razloga koji uzrokuju pojavu prištića koji će nam osim besprijekornog tena nerijetko uništiti raspoloženje i samopouzdanje. U borbi protiv njih mnogi među nama posegnut će za jednim od najpopularnijih i najstarijih beauty trikova, pastom za zube. Malo paste za zube na prištiću u samo nekoliko sati može učiniti čuda. Nakon što pasta za zube potpuno isuši prištić, malo korektora je dovoljno kako bi u potpunosti prekrili sve tragove njegov postojanja.

Iako iznimno efikasan i nevjerojatno brz, beauty trik s pastom za zube zapravo je loš za vašu kožu.

BEAUTY TRIK S PASTOM JE ZAPRAVO LOŠ ZA VAŠU KOŽU

Zašto je popularni beauty trik s pastom za zube zapravo loš za vašu kožu? Pasta za zube sadrži sastojke poput peroksida, alkohola i sode koji će brzo isušiti onaj tvrdoglavi prištić na vašem licu. Ipak, na popisu sastojaka velike većine pasta za zube nalaze se i sastojci poput mentola i fluorida. Iako odlični za vaše zube, brojni sastojci koji se kriju u tubi paste za zube su preagresivni za osjetljivu kožu vašeg lica, osobito za prištiće koji predstavljaju onaj najosjetljiviji dio naše kože koji zahtjeva pažljivu njegu i nježne sastojke.

Objavu dijeli GELCREAM (@gelcream)

Iako su generacije u njemu pronalazile savršeni spas, beauty trik s pastom za zube najbolje je ostaviti iza sebe, a savršenu alternativu pronađite u jednom od proizvoda koji su kreirani kako bi donijeli  jednako brzo i efikasno djelovanje, ali bez sastojaka koji bi mogli naštetiti vašoj koži i izazvati suprotan efekt. Najbolje takve proizvode pronađite ovdje.

Foto: Instagram

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori