Simona Antonović: Šminka za zrelu kožu

Pomladiti se šminkom jednostavan je zadatak ukoliko znate par zlatnih pravila koji će vam omogućiti besprijekoran i mladenački izgled. Čula sam nebrojeno mitova o tome kako je šminkanje u zrelijim godinama teško i zahtjevno, ali neka vas to ne obeshrabri, ionako su to samo mitovi. Šminkanje zrele kože jednostavno je i lagano jednom kada usvojite ovih nekoliko jednostavnih uputa.

angelina jolie

Angelina Jolie

Tekuće podloge i pudere jednostavno možete pronaći, čak i u drogerijama. Danas se na mnogim tekućim podlogama nalaze i oznake koje vam ukazuju na to da su napravljeni za zrelu kožu. Često u takvim puderima možete pronaći i dodatne sastojke koji su korisni zrelijoj koži poput koenzima Q10. Puderi su hranjivijeg sastava, ali i dalje lagane teksture. Pripazite na to da vam boja pudera savršeno odgovara boji lica jer se radi o vašoj „drugoj koži“.

Posegnite za mat nijansama ruževa i teksturama koje se neće razlijevati van ruba usana i prijeći u sitne borice. Jednostavan trik koji možete prakticirati prije svakog nanošenja ruža – obrubite usne olovkom za usne i na taj način priječite razlijevanje ruža van ruba usana.

Charlize Theron

Charlize Theron

Ljubav između zrele kože i kremastih tekstura je uzajamna, tako da za svoje obraze odaberite kremasto rumenilo koje će osim vibrantne, ali i prirodne boje osvježiti i vaše lice. Oči ukrasite zemljanim tonovima koji pristaju svima, a plavuše s plavim očima mogu se poigrati sa sivim i toplim ljubičastim tonovima. Teksture sjenila neka ostanu mat jer one neće privlačiti i reflektirati svjetlost na vašim borama.

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Pustite mitove i svoje stare navike šminkanja koje vam mogu dodati i nekoliko godina. Osvježite svoj način šminkanja uz pomoć ovih nekoliko trikova, a ako ste i dalje u nedoumici, pozivam vas da pogledate i ”Make-up Tutorials by Simona” video tutorijale – Dnevni look i Petominutni Make-up, koji su namijenjeni svakoj dobi, tipu kože i trenutnoj vještini šminkanja. U video tutorijalima vas korak po korak vodim i učim kako aplicirati proizvode. Uz tutorijale postoji i korišten popis šminke kako bi olakšao daljnji korak u nabavi potrebnih proizvoda.

Foto: Getty Images

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori