Tri sporta kojima možete odmah dati šansu

trivjezbe3

Ako niste među odlučnima koji su s novom godinom krenuli u nove pobjede i samouvjereno uplatili godišnju članarinu u teretani te vam treba dodatna motivacija za vježbanje ili samo tražite novu vrstu sporta kojom bi se mogli baviti, istražite sljedeće tri opcije – balet, boks ili TRX. Isprobajte nešto drugačije od onoga na što ste navikli, pronađite izazov za svoje tijelo i tko zna, možda pronađete sport svog života.

1. Balet

Iako često smatran preteškim sportom rezerviranim samo za profesionalce, u posljednje vrijeme počelo se popularizirati rekreativno vježbanje baleta za amatere zato što rijetko koji sport spaja tešku fizičku aktivnost s velikom dozom gracioznosti. Uz balet ćete poboljšati svoje držanje, izduljiti tijelo, definirati ruke i noge te riješiti eventualne probleme koje imate s kralježnicom. A pritom se osjećati iznimno ženstveno i zadovoljno rezultatima što pokazuje popularnost ovog sporta kako u domaćim plesnim centrima tako i u svijetu.

trivjezbe2

2. Kondicijski boks

Ako se volite pošteno potruditi za trajne rezultate, postaviti si izazov, želite ispucati višak energije, stres na poslu usmjeriti u nešto pozitivno i istovremeno izgraditi muskulaturu svog tijela možda je kondicijski trening boksa nešto za vas. Kombinacija cardio treninga i treninga snage gradi mišićnu masu tijela dovodeći do odličnog izgleda i fizičke spreme. Boks je jedan od najpopularnijih sportova trenutno i svi koji su ga isprobali tvrde kako bolje od toga ne ide, nemojte se bojati isprobati ga.

trivjezbe6

3. TRX

Trening suspenzije ili viseći trening, poznatiji kao TRX, zapravo je sport osmišljen od strane američkih marinaca kao trening cijelog tijela i postizanje visoke fizičke spreme. Vježbajući uz pomoć TRX rekvizita aktivira se cijelo tijelo i sve mišićne grupe, a koristi se isključivo vlastita težina u postizanju najboljih rezultata. Uz ove se vježbe razvija snaga, izdržljivost, ravnoteža, i stabilnost trupa. No nećemo vam lagati, početniku uistinu nije lako izdržati cijeli trening, ali rezultati su fantastični i ako ostanete ustrajni definitivno ćete biti zadovoljni promjenama na bolje.

trivjezbe5

Foto: Under Armour

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori