Plaćanje mobitelom stiglo u Hrvatsku

m-novcanik

Doba digitalizacije već je odavno počelo. Online shopping je mnogima zamijenio odlazak u fizičke trgovine jer je kupovina iz udobnosti vlastitog doma puno privlačnija od beskonačnog obilaženja shopping centara, a to je samo početak. Zapadne se zemlje sve više okreću isključivo kartičnom plaćanju i potpunom eliminiranju gotovine iz svih uslužnih djelatnosti. Na taj se način znatno ubrzala kupovina u svim aspektima, smanjuju se redovi u trgovinama, a kupci su zadovoljniji. Tehnološki napredak mijenja način na koji živimo pa potrošači traže brzo, jednostavno i sigurno iskustvo kupnje, u skladu s njihovim načinom života.

m-novcanik

Brži i efikasniji shopping

Zato je plaćanje pametnim telefonima, koje ionako u svakom trenutku imamo sa sobom, jednostavno postalo logičan potez koji se morao kad-tad uvesti. A ovaj revolucionarni način kupovine sad možete isprobati i u Hrvatskoj, što je u jeku Black Friday popusta koje smo okupili na jednom mjestu odlična vijest. Pojam blagdanskog shoppinga opet se aktualizira, i točno u ovakvim situacijama brzo i efikasno kupovanje je ono što nam treba.

Zagrebačka banka zbog toga je prva u Hrvatskoj digitalizirala Mastercard karticu. U aplikaciju m-zaba uveli su uslugu m-novčanik kroz koju možete plaćati mobitelom na način koji nalikuje dosadašnjem plaćanju karticom. Mobilni telefon u trenu plaćanja uopće ne mora biti spojen na Internet, a aplikaciju nije potrebno posebno pokretati – korisnik može nastaviti koristiti bilo koju aplikaciju koju je koristio tijekom čekanja u redu na blagajni. Mobitel treba samo na tren približiti POS uređaju i kupnja je obavljena.

m-novcanik

Ivan Šarić

m-novčanik Zagrebačke banke

Sve aktivnije korištenje mobilnog bankarstva dovodi do puno nježnije tranzicije korisnika u novo doba, gdje dolaskom u trgovinu samo moraju pripremiti svoj pametni telefon koji im je nadohvat ruke, te brzo i efikasno obaviti shopping. Spajanje kartica i mobilnih uređaja u jedan entitet eliminira dodatni korak traženja kartice u novčaniku – sve što treba napraviti je prisloniti mobitel na POS uređaj koji prihvaća beskontaktne Mastercard i Maestro kartice. Trenutno je za korištenje u m-novčaniku moguće odabrati go!card Mastercard kreditnu karticu.

Za plaćanje mobitelom potrebno je imati Android pametni telefon s podrškom za NFC i instaliranu m-zabu. Za korištenje m-novčanika nije potrebno ići u poslovnicu, a nova usluga će tijekom 2018. biti dostupna i za ostale Mastercard i Maestro kartice. Svim korisnicima m-zabe omogućena je nova usluga upravljanja dnevnim limitima po karticama, a uskoro će im biti dostupan i financijski planer.

m-novcanik

Pogodnosti za sve koji uslugu odmah isprobaju

Povodom uvođenja nove usluge, korisnici m-zabe i go!card Mastercard kartice uskoro će moći sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj će svakog tjedna do kraja siječnja 2018. moći osvojiti pametni telefon Samsung Galaxy S8. Više informacija o nagradnoj igri od prosinca možete pronaći na Facebook stranici Zagrebačke banke ili na web stranicama Zagrebačke banke.

m-novcanik

Odgovore na sva dodatna pitanja vezana uz novu uslugu m-novčanika potražite na stranicama Zagrebačke banke.

Foto: rawpixel.com, Mikaela Shannon, freestocks.org, STIL

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori