Naučite sve što trebate znati o vinima

Zasigurno ste se jednom u životu našli u službenoj situaciji gdje ste morali kušati vino, ali niste poznavali bonton niti kulturu ispijanja vina što vas je ponukalo da pomnije istražite sve što možete znati o vinima. Vinska čitaonica je rješenje za sve one koji smatraju da im je potrebna edukacija – radi se o programu vinskih edukacija s novim pristupom. One su namijenjene osobama koje se u svom poslovnom životu susreću s vinskom i ugostiteljskom ponudom, ali i svim vinskim entuzijastima. Pokrenuta je iz želje za unaprjeđenjem kulture stola u Hrvatskoj, kao važnoga segmenta korporativnog bontona. To je prvi edukacijski model te vrste u Hrvatskoj, a radionice su koncipirane na način kako bi sudionici mogli dobiti konkretne informacije i steći potrebna znanja o kulturi stola s osobitim naglaskom na vino.

vinskacitaonica2

Radionice su organizirane u izdvojenom prostoru restorana Vinodol ili prostoru klijenta, u popodnevnim i predvečernjim satima, a na jednoj radionici sudjeluje grupa od maksimalno 12 ljudi. Vina koja se serviraju na radionicama, zbog svoje kvalitete, priče i odnosa cijene i kvalitete, organizatori edukacija ocjenjuju vrlo vrijednima. Sva vina koja se predstavljaju moraju biti dostupna u ponudi hrvatskih restorana i vinoteka (s iznimkom posebnih tematskih radionica). Koriste se konkretne vinske karte kao i jelovnici najcjenjenijih poslovnih restorana u Zagrebu i Hrvatskoj, kako bi se na što konkretnijim primjerima mogli dati što učinkovitiji savjeti i napomene.

vinskacitaonica4

Projekt su stvarali dvojica vinskih entuzijasta i vrsnih poznavatelja vina Ivan Salopek i Nenad Trifunović, kojeg možete pratiti i putem bloga Vinopija. Na predstavljanju Vinske čitaonice Ivan Salopek rekao je: ‘Kultura stola važan je dio korporativnoga bontona i u nju je potrebno ulagati, kao i u druge vidove poslovnoga usavršavanja.’ Polaznici će dobiti skriptu za pročavanje u slobodno vrijeme, međutim niti jedan termin nije konvencionalno predavanje već prava radionica. Cilj je omogućiti polaznicima uvid u vino, odnosno čitanje vina. Metodologija obrade materije involvira polaznika na pravi način i pruža zdrave temelje za daljnje proučavanje vina u smislu kulture stola, a osigurava dovoljno znanja za svakodnevne situacije u poslovnom i privatnom okruženju.

vinskacitaonica3

Termini nadolazećih radionica:

Poslovično čitanje vina: od 6. do 21. listopada
Zahtjevnije štivo: Terroirska vina – Zaista značajna vina (srijeda, 28. listopada)

Studeni 2015.:
Poslovično čitanje vina
Tematska radionica: Čaše u Vis

Sve dodatne informacije o vrstama radionica, prijavama i cijenama potražite na službenoj stranici Vinske čitaonice.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori