Je li moguće uspješno raditi zajedno sa životnim partnerom?

Možda mislite da je rad s vašim partnerom odlična ideja, ali postoje i nedostaci. Poslovni izazovi, uspjesi, sastanci, radni zadaci i provođenje ideja s osobom koju najviše volite može izgledati kao raj na zemlji, ali može biti i noćna mora ako niste spremni napraviti neke prilagodbe usput. Vaš je odnos u pitanju, stoga je važno znati kako raditi s partnerom na duge staze. Kao i sve u životu, tako i posao s osobom koju volite i dijelite život, ima svoje prednosti i mane. Stoga ih je ključno već na samom početku osvijestiti te naglasiti pozitivnosti, a nedostacima doskočiti na najefikasniji način.

Osnovna prednost je rad s osobom kojoj bezuvjetno vjerujete i na koju se uvijek možete osloniti. Znate njezine prednosti, slabosti i da su njegovi ili njezini interesi izravno povezani s vašim.

Prednosti mogu biti grandiozne, ali kada stvari krenu naopako, možete potencijalno uništiti i vaš brak i vaše poslovanje. Bez obzira koliko se dobro slažete, rad s partnerom  je izuzetno izazovan.

Kada vaši ciljevi i uloge nisu jasni, rezultat će biti jednako nejasan kao i vaš plan. Uzmite si vremena da iscrtate točno ono što želite za svoju tvrtku i životni stil te kako svaki od vas treba raditi kako bi se to ostvarilo, tako da ste oboje na istoj stranici i radite s istim planom igre.

Opišite krajnji cilj i način na koji vidite kako se vaše poslovanje odvija i provjerite jeste li suglasni. Možda ćete se iznenaditi kad otkrijete da ne razmišljate u istom smjeru. Uštedjet ćete mnogo vremena i novca, ali i energije.

Kako uspješno raditi s vašim životnim partnerom, donosimo u nastavku.

Dodijelite odvojene uloge

Nitko ne voli prigovaranje. Ako svom partneru vjerujete dovoljno da biste zajedno poslovali, tada morate vjerovati da će on ili ona obaviti posao. Stalno traženje ažuriranja, davanje savjeta i nagađanje samo će izazvati ljutnju i usporiti vaš napredak. Dodjeljivanje određenih uloga unutar vašeg poslovanja omogućit će svakoj osobi da upravlja svojim dužnostima. Svaka osoba ima odgovornost, a vi prestajete ulagati napor.

Prestanite trošiti energiju na “provjeravanje” druge osobe. Uvijek je lakše porječkati se s partnerom nego suočiti se s pravim problemima, ali to je i navika koja bi mogla loše utjecati na vaše poslovanje, ali i na odnos.

Ključ je znati svoju ulogu i držati se toga. Imate tvrtku koja mora rasti i potrebno je 100% pozornosti obje osobe kako bi ona bila uspješna. Ostavite nagađanje i prigovaranje amaterima.

Težite ravnoteži rada i osobnog života

Dok je pravilo uvijek bilo “držati svoj posao i osobne živote odvojenima”, u našem tehnološki orijentiranom svijetu postaje sve nerealnije isključiti se iz rada u pet popodne. Osobito kada posjedujete vlastiti poslovanje.

Umjesto da pokušavate održavati ravnotežu između posla i doma, pokušajte balansirati uvođenjem dodatnih sati u uredu uz opuštanje bez odgovornosti. Nagrađujući se kavom, kolačem ili tek razgovorom o putovanjima, osigurat ćete da ne upadnete u način rada s opterećem bez imalo igre i zabave, što može biti štetno za vaše mentalno zdravlje i vaš odnos.

Zaposlite voditelja ureda

Kada radite s partnerom, ponekad je teško međusobno delegirati poslove ili se međusobno prozivati ​​kada nešto pođe po zlu. Morate upravljati bez opterećenja, biti profesionalni s klijentima, ozbiljni i preedani poslovnom razvoju bez žrtvovanja romantičnog partnerstva. Treća strana je izvrstan način da se vaša komunikacija ne pretvori u vrstu razmjene “Ti mi nisi šef”.

Možte međusobno dodijeliti aktivnosti i putem odličnih poslovnih aplikacija za organizaciju, pogotovo kada radite na zajedničkom projektu.

Ponekad je lakše obaviti zadatke s vašeg računala, a kada ste oboje zauzeti pokušajući uspješno obaviti posao, stvarno je lako pustiti da te stvari prođu bez tenzija. S online sustavom za upravljanje vašim radom, možete izbjeći zabotravljanje i razmirice.

 

Napravite odmak od poslovanja

S vremenom je važno isključiti se i posao staviti u drugi plan te jednostavno uživati u privatnom životu. Inače ćete se pretvoriti u suradnike koji samo slučajno žive zajedno.

ne zaboravite na odmor i putovanje kako biste zajedno mogli uživati ​​u jelima i aktivnostima. Pozovite svoje prijatelje ili idite u šetnju. U protivnom ćete raditi cijeli dan i noć i odreći se društvenog života, zdrave hrane, vježbanja, pa čak i seksualnog života. Zajedno ste započeli svoj posao kako biste stvorili nešto za svoju budućnost, proveli vrijeme s osobom koju volite i zato što vjerujete jedni u druge. Nikad to ne zaboravite jer ćete jedino tako imati život kakav zaslužujete i kakvom ste oduvijek maštali.

Foto: Instagram, Unsplash

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori