Prijedlog za subotnji slatki zalogaj

Subota je dan za špicu, a ako ste već krenuli u centar Zagreba, predlažemo da navratite u ugodan prostor Male kavane na Trgu bana Jelačića te odaberete nešto od njihovih primamljivih slastica. Osim klasika kao što su kremšnite, torta od sira ili zagrebačka torta, tu su i uvijek omiljeni te veoma popularni macarons. Izdvojili bi onaj od malina i bijele čokolade, a u slučaju da niste u Zagrebu i ne možete isprobati original – mi vam donosimo recept da slatki francuski zalogaj isprobate kod kuće. Nije jednostavno, ali isplati se!

mala kavana

Macarons od malina i bijele čokolade (za 6 osoba)

Sastojci za 1. smjesu
15 grama bjelanjaka
38 grama badem brašna
31 gram štaub šećera
Pomiješati sve sastojke u pastu.

Sastojci za 2. smjesu
15 grama bjelanjaka
38 grama šećera

Ganache od čokolade
100 grama vrhnja
75 grama Callebaut bijele čokolade
Prstohvat soli

mala kavana

Pomiješati sastojke iz 2. smjese, tući nad parom do 65 stupnjeva Celzijusa, maknuti sa pare te nastaviti tući mikserom do sobne temperature. Zatim spojiti s prvom smjesom, uliti u slastičarsku vrećicu te sve zajedno istiskivati na masni papir u jednakim dozama i čekati da se posuši 30 minuta. Staviti peći na 150 stupnjeva Celzijusa 15 minuta. Ohladiti, odvojiti od masnog papira te puniti ganacheom od čokolade.

Za ganache od čokolade zakuhati vrhnje, preliti preko čokolade, dodati soli, dobro izmiješati i ohladiti.

mala kavana

mala kavana

mala kavana

Foto: Rajna Raguž (RRVizual)

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori