Recept za čokoladni desert bez šećera i glutena

Bez… bez puno priče; bez šećera, bez glutena, bez grižnje savjesti – desert za poslije ručka uz čaj ili kavu, pune i lagano gorkaste arome kakaa i badema.

kaokakao1

Sastojci za rebrasti kalup promjera 22 ili kalup za tortu promjera 18 cm:

3 jaja (srednje veličine)
60 g meda
6 g zaslađivača na bazi stevije
120 g mljevenih badema
40 g kakaa
40 g kokosovog brašna (pravo kokosovo brašno, ne “mrvice”- brašno možete naći u Bio&Bio trgovinama)
100 g kefira
100 g maslaca
1 prašak za pecivo

Čokoladni kolač bez glutena

Jaja, med i zaslađivač tucite dok se jaja ne zapjene. U posebnoj posudi pomiješajte bademe, kakao, kokosovo brašno i prašak za pecivo. Otopite maslac, pripremite kefir.

Kalup za kolač premažite žličicom rastopljenog maslaca i pospite žlicom pripremljene suhe smjese; rastresite ga da se rasporedi na sve strane podjednako.

U smjesu jaja lagano špatulom dodajte kefir i maslac, malo promiješajte te dodajte suhe sastojke i lagano ih umiješajte. Izlijte pripremljenu smjesu u kalup i pecite 30 minuta na 180°C.

Ostavite da se napola prohladi u kalupu te ga preokrenite na tanjur za posluživanje.

Čokoladni kolač bez glutena

Pripremite preljev:
100 g slatkog vrhnja
100 g čokolade 74% kakaa

Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, skinite s vatre i dodajte narezanu čokoladu. Miješajte da se otopi. Ostavite da se malo ohladi i prelijte preko kolača. Po želji, režite odmah ili ostavite da se sve do kraja ohladi…

Čokoladni kolač bez glutena

Ovaj, ali i druge recepte pronađite na blogu Torta, pinjur, pjat.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori