Zašto na sljedeće putovanje želimo ponijeti Polaroid kameru?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gabby Gomez (@giftofgabbyg)

Kratka povijest Polaroida

Polaroid kamere bile su na svom vrhuncu krajem 70-ih godina prošlog stoljeća, ali se njihova popularnost provlačile sve do 90-ih. Prvi modeli pojavili su se u trgovinama 1948. i potpuno su zaludili svijet. Bilo je to revolucionarno otkriće koje je mijenjalo svijet na bolje. Bez obzira na to što su bile poprilično skupe, godišnje ih se u svijetu prodavalo više od 4 milijuna.

S obzirom na popularnost i na mogućnost utjecanja na sliku, nije bilo neizvjesnosti kao ranije kakva će fotografija na kraju ugledati svjetlo dana. Hoće li biti mutna i hoće li kadar biti dobro pogođen. Ova je kamera u sebi razvijala fotografije koje su se uz nekoliko pokreta ruku za kratko vrijeme našle u rukama fotografa. Stvarale su se tako uspomene koje je svojim spektakularnim izumom omogućio Amerikanac Edwin Land i zaštitio svoj izum. Stoga, iako je Kodak ubrzo postao zainteresiran za ovakve kamere, ipak je Polaroid (i tvrtke kojoj su dozvoljavali i naplaćivali pristojbu) jedino mogao proizvoditi ove male tvornice sreće. No, s procvatom digitalizacije, Polaroidi su pali u zaborav.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Aéropostale (@aeropostale)

Šarmantne, vintage Polaroid fotografije

Ipak, prava vrijednost se uvijek na kraju izbori za svoje mjesto. Stoga u posljednje vrijeme ponovno svjedočimo popularizaciji Polaroid kamera i uzbudljivih fotografija koje s njima nastaju. Počeli su se koristiti i filteri za digitalne fotografije koje imaju estetiku i šarm Polaroid fotografija, a onda je ponovno Polaroid došao na scenu.

Postao je sve popularniji i u modnoj industriji, njegova se estetika koristila u reklamnim kampanjama, a i blogeri sve češće koriste Polaroide za svoje uzbudljive priče.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Shymo (@freshwhitefeed)

Zašto putovati s Polaroid kamerom?

Danas je posebno atraktivna kombinacija digitalne tehnologije i Polaroid kamera sa svojim chic efektima. Cijeli ritual s kazetama koje u sebi nose papire za fotografije i postavljaju se u tijelo Polaroida, sam aparat koji sve češće dolazi u puderastim tonovima omiljenih boja i kemijski proces koji se događa u ovoj zanimljivoj igri fotografije je vrlo intiman i lijep doživljaj.

Putovanje s Polaroid kamerom stoga će biti predivno iskustvo gdje ćete u nekoliko minuta u svojim rukama imati opipljive uspomene s mirisom starine. Osim što su lijepi, praktični i zaokružuju cjelinu emotivnog proživljavanja na putovanju, oni su i vrlo fotogenični pa su fotografije s Polaroid kamerom kao rekvizitom pravi hit.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli F&S (@floorensanne)

>

Uspomene su ljepše s Polaroidom

Osim toga, na bijeloj traci ispod fotografije uvijek možete zapisati neku lijepu poruku, navesti datum, misao, opisati trenutak koji vas je inspirirao na putovanju.

A i zabilježavanje svakodnevnih rituala, aktivnosti, lica dragih ljudi, vrlo brzo možete pretvoriti u albume koji pričaju priču, u koje ćete pospremiti sve čega se s osmijehom želite prisjećati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HANNA SCHÖNBERG (@hannaschonberg)

Stoga je Polaroid kamera i lijep poklon za posebne prilike vaših najdražih kojima ćete darovati vječne trenutke s mnogo lijepih emocija. Pamtite vaše pustolovine, ali i zabilježite one minute koje želite da traju zauvijek. Stoga je putovanje sjajna prilika da sa sobom ponesemo Polaroid kameru i ispričamo savršenu priču.

 

Foto: Instagram

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori