Danas je Svjetski dan čokolade, a ove muzeje čokolade jedva čekamo posjetiti

Ako ste tip putnika koji obožava slatkiše, a eksponati od čokolade, tematski parkovi i proces nastajanja ove slastice vam predstavlja posebno zadovoljstvo, onda je obilazak svjetski poznatih muzeja čokolade idealan izbor za sljedeće putovanje. Iako, s obzirom na to da je Svjetski dan čokolade, bilo bi divno i današnji dan provesti u jednom od ovih muzeja!

Jedinstveni muzeji čokolade, svaki poseban na svoj način, smješteni su na različitim lokalitetima u cijelom svijetu. I pravi su izvor zabave i uživanja. Jednako ih vole i veliki i mali, a poseban ambijent, miris i priče koje stoje iza ovih čudesnih mjesta, izbrisat će svaki stres.

U nastavku donosimo najpoznatije muzeje čokolade koji popravljaju raspoloženje u sekundi.

Muzej čokolade u Kölnu

Najveći muzej čokolade na svijetu nalazi se u Kölnu i dat će vam na raspolaganje tri kata povijesti čokolade za istraživanje.

Izložbe u ovom muzeju prikazuju cjelokupnu povijest čokolade, od njezinih početaka s Olmecima, Mayama i Aztecima do suvremenih proizvoda i proizvodnih metoda.

Mali tropikarij, otvoren za posjetitelje, koji se sastoji od staklene kocke od 10 metara kvadratnih, sadrži stabla kakao vrste Theobroma cacao i Theobroma grandiflorum. Minijaturne verzije strojeva koji se koriste u proizvodnji čokolade omogućuju posjetiteljima da prate proces izrade malih čokoladnih pločica koje se daju na ulazu.

Posebna atrakcija je čokoladna fontana visoka 3 metra. Na ulazu u muzej nalazi se trgovina sa širokom paletom čokoladnih proizvoda i pralina. 2006. godine muzej čokolade sklopio je partnerski ugovor s tvrtkom Lindt & Sprüngli, a većina proizvoda u trgovini su Lindt & Sprüngli.

Među najvrednijim predmetima u muzejskoj zbirci nalaze se porculanske i srebrne posude iz 18. i 19. stoljeća i posude za piće iz kojih se konzumirala čokolada iz predkolumbijske Mesoamerice. Muzej ima i povijesne strojeve za proizvodnju čokolade i kalupe za oblikovanje čokolade u različitim oblicima te zbirku povijesnih automata za prodaju čokolade.

Muzej čokolade u Barceloni

Museu de la Xocolata u Barceloni će vas osvojiti prekrasnim skulpturama čokolade koje izgledaju tako realno da ćete zaboraviti od čega su napravljene.

Muzej čokolade je dinamičan objekt koji promovira ceh Barcelonske slastičarnice i nalazi se u bivšem samostanu Sant Agustí. Pruža putovanje kroz podrijetlo čokolade: njezin dolazak u Europu, njeno širenje kao element između mita i stvarnosti, njena ljekovita svojstva i nutritivna vrijednost te povezivanje tradicije s budućnošću i opisuje je kao kolektivnu imaginaciju.

Muzej čokolade nalazi se u povijesnoj zgradi koja je već bila u vezi s čokoladom. U 18. stoljeću burbonska vojska bila je fanatični potrošač čokolade, a čokolada je, prema uredbama, bila prisutna na jelovnicima vojnih akademija 18. stoljeća.

Hershey’s Chocolate World

Ovaj muzej u Hersheyu u Pennsylvaniji slavi omiljeni američki brend čokolade i nudi niz zabavnih aktivnosti. Otvoren je tijekom cijele godine s uzbudljivim trgovimama i restoranima u znaku ovih čokoladnih proizvoda.

Možete otkrivati sve što je čokoladno i zabavno na Hershey’s Chocolate World atrakciji. Otisnite se na putovanje kako biste saznali i vidjeli kako se čokolada pravi na besplatnoj vožnji tijekom obilaska ovog super zabavnog mjesta i uživajte u ukusnim Hershey-jevim inspiriranim pićima i poslasticama, kupujte jedinstvene suvenire i poklone te doživite čokoladnu avanturu za pamćenje.

Choco-Story Bruges

Bruges je jedno od svjetskih središta čokoladnih delicija, a odlazak u ovaj muzej je obavezan sljedeći put kada posjetite ovaj belgijski grad.

Choco-Story, Muzej čokolade Bruges, nalazi se u zgradi “Huis de Crone” iz 16. stoljeća na Sint-Janspleinu u središtu Brugesa. Ova zgrada izvorno je bila dom vinoteke. Kasnije je bila smještena pekara i prodavaonica namještaja.

Muzej povlači svoje posjetitelje u povijest kakaoa i čokolade.. Djeca mogu istraživati muzej putem zabavne igre čokolade. Čokolade se ručno izrađuju i uzorkuju u prostorijama. 5 minuta hoda vodi vas do Vlamingstraat 31, gdje se nalazi bar Choco-Jungle, koji je također dio muzeja.

Maison Cailler Broc

Švicarska ima najveću potrošnju čokolade po glavi stanovnika u svijetu, a broj tvornica čokolade otvorenih za posjetitelje prilično je neograničen, ali ovaj dobiva naš glas.

Muzej čokolade u Cailleru u Brocu u blizini Gruyèresa u Fribourgu ugodan je jednodnevni izlet sa Ženevskog jezera koji se može dobro kombinirati s posjetom starom gradu i Château de Gruyères.

Tijekom obilaska muzeja, posjetitelji mogu saznati kako je čokolada stigla u Europu i kako je nastala čokolada kakvu danas poznajemo. Manja, ali još uvijek iznenađujuće velika linija za proizvodnju čokolade ovdje se mogu doživjeti i čokoladne radionice za djecu.

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori