Što raditi u Kopenhagenu u proljeće?

Proljeće je, prema mišljenju, iskusnih putnika idealno vrijeme za putovanje. Gotovo je nemoguće biti loše volje prolazeći ulicama uokvirenima rascvjetanim krošnjama drveća, nemoguće je ne uživati u mirisu cvijeća i tek probuđene prirode. A ispijanje kave na osunčanim terasama s pogledom, doživljaj je koji mnogi smatraju iskonskom srećom. vedrina, duži dani i toplina, samo su dodatni razlozi koji nam šapuću da što prije spakiramo kofere. Proljetna putovanja imaju i nešto racionalnije razloge, a riječ je o povoljnijim cijenama zbog predsezone pa sve to zajedno čini jednu lijepu priču koja nas upoznaje s novim mjestima, ali i podsjeća na ljepotu onih lokacija koje smo već posjetili i poželjeli posjetiti opet.

Jedan od najljepših gradova Europe, zasigurno je Kopenhagen, a njegova kulturna i gastro scena privlači iz godine u godinu sve više putnika i istraživača. Također, zaljubljenici u bajke i povijest, s ovim će gradom uvijek imati posebnu konekciju. Dvorac Rosenborg, brojni muzeji, najmodernija podzemna željeznica na svijetu, statua Male Sirene te najstariji opservatorij u Europi, samo su neki od razloga za posjetiti dansku prijestolnicu.

A  s obzirom da su sva ova mjesta, ipak, najljepša u proljeće, nema dvojbe da se itekako možete odlično provesti u Kopenhagenu ovih dana. A što nikako ne biste trebali propustiti, donosimo u nastavku.

Pronađite najrascvjetanija mjesta u gradu

Avenija Bispebjerg svakog proljeća gotovo da eksplodira od ružičastih cvjetova formirajući krošnje prepune cvijeća i šarene staze. Dok ste tamo, nemojte preskočiti gotičku Grundtvigovu crkvu.Također,  Park Langelinie koji je dom gradske statue Male sirene na vodi je još jedno dobro mjesto za šetnju za proljetnih dana. Toliko cvijeća i predivno prirodno okruženje, učinit će da se osjećate savršeno.

Istražite gastronomsku scenu

Kopenhagen se već više od desetljeća nalazi na samom vrhu gastro scene. Brojni restorani i kafići ponosni su na svoju ponudu, ali i na interijer koji oduševljava turiste, ali i lokalce.

Reffenova tržnica posebno se istakla s više od 50 pop-up štandova koji su posluživali cheesecake od skyra te tandoori jela.

Pekarnica Lille, gdje su tradicionalne njemačke krafne obložene ružičastom glazurom i šećerom najčešće poslužuju tople ravno iz pećnice.

A u cijelom svijetu poznata Noma, uvijek je snažan razlog za istraživanje kopenhaške gastro scene.  Paté Paté je smješten u umjetničkom okrugu Nørrebro, mjesto je gdje možete pronaći uzbudljive vegetarijanske obroke.

Istražite futuristički svijet u podzemnoj galeriji

Zbirka danskih umjetnika SUPERFLEX preplavila je nekadašnji rezervoar vode u glavnom gradu znanstveno-fantastičnim elementima kako bi stvorila nadrealno društvo koje su klimatske promjene promijenile. Nova umjetnička dvorana, Cisterne, pozdravlja goste znakom koji glasi: “Nije kraj svijeta”. Došlo je do poplave, i kada stvari počinju propadati, to može označiti kraj čovječanstva, kao što natpis tvrdi, to ne znači nužno da je to kraj svijeta.

Foto: Instagram, Superflex

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori