Kurija Janković – hotel koji jamči plemićki odmor za pamćenje

Kurija Janković jedna je od najljepših ladanjskih kuća plemenitaških obitelji u istočnom dijelu Hrvatske. Njezina profinjena klasicistička arhitektura iz 19. stoljeća savršeno se uklopila u prirodno okruženje, što je čini jednom od najpoželjnijih mjesta za odmor. Smještena je u malom pitoresknom mjestu – Kapela Dvoru nadomak Virovitice gdje posebno vole svratiti hedonisti i zaljubljenici u dobru hranu i cosy ambijent.

Mjesto je to koje svojom prepoznatljivom elegancijom plijeni pažnju svakog prolaznika. Zanimljiv lokalitet okruženja UNESCO Prekograničnog rezervata biosfera Mura-Drava-Dunav, privlači zaljubljenike u prirodu i one koji vole godišnji odmor provesti u raskošnoj prirodi i istraživanju.

Raskošan smještaj za odmor po mjeri hedonista

Kurija Janković pretvorena je u hotel baština s četiri zvjezdice. Raspolaže s 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli.

Svaki detalj je pomno odabran kako bi svaki gost imao intiman, individualan osjećaj plemićke raskoši za vrijeme boravka na ovom mjestu.

Meka svjetlost pažljivo dizajniranih lampica, vrhunski tradicionalni materijali, poput slavonske hrastovine i nježni miris svježine polako vas uvlače u svijet uživanja.

No, ovdje se možete zaputiti i na team building, možete organizirati i radne sastanke u lijepo opremnljenim konferencijskim dvoranama, a nakon rada, možete se nagraditi vrhunskim lokalnim specijalitetima.

Kalorije pak možete potrošiti aktivnostima na otvorenom jer su za goste na raspolaganju i bicikli koje možete voziti obližnjim biciklističkim stazama koje su jedinstvene u ovom dijelu Europe. Tako ćete se uvjeriti da Slavonija nije samo ravnica već ćete obližnjim biciklističkim staza obići jezera, šumske puteve, vinograde i pogled koji očarava.

Osim predivnog ambijenta i aktivnosti kojima možete popuniti svoje slobodno vrijeme, ovdje ćete se uskoro moći počastiti još bogatijim odmorom jer se uskoro u sklopu Kurije otvara i wellness koji će uključivati bazene, saune i pravu spa oazu na mjestu gdje se spaja Podravina sa Slavonijom.

Hrana bogate tradicije

Svakoga jutra na stolu će vas dočekati motivacijske poruke koje može izvući iz male ukrasne kočije. I kada vam ovaj mali znak pažnje izmami osmijeh spremni ste za upoznavanje s tradicionalnim podravskim i slavonskim spacijalitetima. Uz kavu, možete se osvježiti domaćim sokom od bazge, a nizom specijaliteta vratit ćete okus djetinjstva i bakinu kuhinju u sadašnjost. Sve namirnice su dopremljene iz lokalnih OPG-ova, što ovoj gastro priči naglašava jedinstvenost i zajedništvo lokalne zajednice.

Možete birati između pogača, domaćeg kruha od raznih žitarica do pohanog kruha ili tradicionalnih, sočnih prženica. Možete svoju hranu obogatiti domaćim ajvarom, a u malim staklenkama krije se i mast koja je nekada bila nezaobilan dio domaćih sendviča.

Na stolu će vas čekati i čvarci, domaća slanina, kulen, pršut i jaja. Sezonsko voće, kolači, med i orašasti plodovi učinit će da vam dan započne na najbolji mogući način.

Sve ovo je recept za malo drugačiji odmor od uobičajene borbe za svoje mjesto na plaži. Ukoliko želite malo mira i tražite prostor s osobnošću, onda je vrijeme da upoznate Kuriju Janković koja krije bezbroj priča, anegdota i legendi starih čak tri stoljeća.

Foto: Kurija Janković

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori