Đir po starom gradu Rovinju

Netom završen Weekend Media Festival bio je povod da se još jednom uputimo u Rovinj. Prekrasan grad koji nas uvijek oduševi svojom easy going energijom, svakog rujna posebno oživi kada se svi sudionici festivala na četiri dana relociraju i ispune njegove ulice, restorane, kafiće, hotele. Naravno da ni ova godina nije bila iznimka, a mi smo iskoristili priliku da maksimalno upijemo svaku sekundu bivanja u gradu. Budući da smo se iz Zagreba na roadtrip uputili u punom sastavu, cijela je redakcija kvalitetno uživala u produženom (radnom) vikendu.

Osim Journal.hr Loves Istra eventa koji se odvio u petak, 21. rujna, u divnom hotelu Spirito Santo, u pauzama od predavanja na WMF-u, obišli smo centar grada, točnije njegov najstariji dio te izdvojili nama najdraža mjesta. U uličicama starog grada Rovinja skriva se sve što vam treba za zaokruženi boravak – od hotela, preko restorana i kafića, povijesnih znamenitosti, malih slatkih trgovina, galerija, pa sve do stijena na kojima se možete okupati. Što se tiče smještaja, Rovinj je na jednom mjestu okupio zaista zvučna hotelska imena, a s razvojem se tu ne staje – nestrpljivo čekamo otvaranje hotela Park! Također, privatni smještaj gostima nudi još prisnije iskustvo uživanja u starim uličicama i fotogeničnim kućama.

No lokacija na kojoj se Rovinj nalazi čini ga idealnim za aktivni odmor i obilaženje okolnih blaga – plaža, gradića, vinarija i restorana. Naš Last Minute rent-a-car iskoristili smo za obilazak Vinarije Rossi kraj Vižinade o kojoj uskoro donosimo iscrpniju priču. Otkrit ćemo samo da smo probali prvi hrvatski gin od vina…

Vratimo se na sam Rovinj. Stari grad je smješten na poluotoku i sastoji se od spleta uličica od kojih gotovo svaka skriva neku tajnu, bez obzira radilo li se o kafićima, barovima, restoranima ili zanimljivim fasadama. Prilika za fotografiranje je nebrojeno mnogo, gotovo da nećete spuštati kameru iz ruke. Mi smo krenuli u šetnju od hotela Adriatic i s guštom se izgubili bez plana…

Doručak u hotelu Adriatic

Jedno od glavnih okupljališta za vrijeme trajanja Weekend Media Festivala je hotel Adriatic, ujedno i jedan od najljepših hotela u Hrvatskoj. Svaki detalj na svome mjestu čini ga savršenom kulisom za fotkanje, a bogati doručak napunit će vas energijom za cijeli dan.

Jutarnja kavica u kafićima Riviera i Molo Grande

Ako niste popili kavu u Adriaticu, samo stotinjak metara dalje nalaze se dva kafića s pogledom na more. Iako se nalaze u centru, ipak odišu mirnijom atmosferom pa ćete se tamo zaista opustiti.

Kupanje na Monte

I u centru se možete okupati – na plaži Monte, u podnožju Crkve sv. Eufemije. S pogledom na otok Sv. Katarine, skok sa stijena i sunčanje su nezaobilazni.

Ručak u restoranu La Puntulina

U srcu starog grada Rovinja, s pogledom na more, stijene i otočić Sv. Katarine, ovo je jedno uistinu posebno mjesto za uživanje u gastronomskoj ponudi. Posjeti restoranima na obali obavezno bi trebali uključivati morske specijalitete, tako da ih nemojte zaobići ni ovdje.

Šetnja ulicama i razgledavanje galerija

Vrijeme nakon ručka možete iskoristiti za šetnju i obilazak cijelog poluotoka. Izgubite se u uličicama, nikad ne znate što možete naći.

Odmor od istraživanja u baru hotela Melegran

Hotel Melegran je otvoren ovog ljeta, ali već je privukao svoje obožavatelje zbog kojih su kapaciteti puni gotovo cijelo vrijeme. No u hotelu ne morate noćiti, dovoljno je navratiti u preslatki bar kako bi upili atmosferu mjesta.

Piće i zalazak sunca u Mediterraneo baru

Mediterraneo caffe i koktel bar se smjestio u posljednjem redu kuća do mora koje čine poznatu rovinjsku vizuru. To Mediterraneo baru daje izlaz na stijene kao i fantastičan pogled na more, otok sv. Katarine te ostatak arhipelaga. Zbog svega navedenog nije teško zamisliti kako se ovdje s guštom može popiti jutarnja kava ili večernji koktel. A

Foto: Sanja Jagatić

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori