Otok Šolta skriva prekrasne uvale

Šolta možda nije razvikana kao drugi otoci, ali u miru uvala skrivenih na južnoj strani otoka leži njena čar. Možete istraživati pješice, sidriti se brodom, satima se kupati, plivati, loviti ribu, a iz skrovitih uvala s tirkizno plavim morem otvara se pogled na pučinu prema Visu, a i Hvaru.

solta-Jorja2

Uvala Jorja

Na liniji od Maslinice  sve do drugog kraja otoka, punte najbliže Braču na jugoistoku smjestio se niz malih uvala, pa kao da blaga nije dosta, još se niz nastavlja od zapada zakrećući istočno prema Stomorskoj. Mi vam ih donosimo 5, a ako ih želite razgledati još i više posjetite stranicu Kamonaizlet.hr.

1. Uvala Šešula

Uvala Šešula prirodno je stvorena da zaštiti brojne brodove za vrijeme bure i juga te zbog istog razloga jedna od omiljenih uvala u srednjedalmatinskom arhipelagu, u neposrednoj blizini Maslinice. Do ove znane uvale može se stići pješke, autom i biciklom s kopnene strane. Osim zaštite, ostat će vam u sjećanju veleban pogled koji se pruža dok joj se približavate, a uz to ona nudi gastro užitke koji će vam dugo ostati urezani u sjećanju i okusnim pupoljcima ako se odlučite na posjet jednom od dva restorana, Šišmiš i Šešula.

solta-sesula

2. Uvala Stračinska

Nevjerojatna slika se pruža ako se spuštate pješke ili automobilom: tirkiznoplavi raj i nekoliko razasutih čamaca na mirnoj morskoj površini u ljetnim danima. Stračinska krije i skrivenu plažicu s bijelim oblutcima i idealna je za sidrenje.

solta-Stracinska

3. Uvala Tatinja

Pogodna je za dnevni izlet i ugodan odmor u tišini. Ima nekoliko malih plaža, a predivno je za ljubitelje skakanja sa stijena. Mirno, čisto, tirkizno, zaštićeno od sjevernih i jugoistočnih vjetrova, a usred same vale strše dvije hridi, kao dva malena otočića. Do nje se može doći pješice, kao i sidriti se brodom.

solta-Tatinja

4. Uvala Jorja

Sljedeća iza uvale Tatinja je uvala Jorja u kojoj se nalazi jedna jedina kuća do koje se može doći seoskim putem. Mala plaža s oblutcima pogodna je za kupanje, no najbolja mogućnost je brod, jer se tu može usidriti njih nekoliko.

solta-Jorja

5. Uvala Zaglav (Vela Luka)

Do ove romantične tirkizne uvale sa nekoliko kamenih kućica, može se doći brodicom ili od Grohota, pristup do uvale je seoskim putem. Još se zove i Vela Luka.

solta-VelaLuka

Foto: TZ Šolta

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori