Podno omiške stine, točnije u starom dijelu grada Omiša, nedavno se otvorio Cocopazzo restoran. Vlasnici, supružnici Doris i Ivan Pecić, duži su niz godina kroz brojna putovanja crpili inspiraciju želeći otvoriti vlastiti restoran.
Ukusna ponuda restorana Cocopazzo
Na samom početku turističke sezone su u svoj grad, kroz izvrsnu gastro ponudu, unijeli dašak Italije. Tako je izrazito maštovit jelovnik inspiriran talijanskom, ali i dalmatinskom kuhinjom.
Izrazitu pažnju i naglasak daju svježim i visoko kvalitetnim namirnicama koje na dnevnoj bazi nabavljaju od lokalnih dobavljača. Domaći kruh, sir, pršut pljukanci… samo su neki od njihovih aduta.
Također vrijedi istaknuti i izvrsnu ponudu slastica jer je zbog domaćih kolača restoran već postao omiljena destinacija sladokusaca. Za izradu kolača zaslužna je sama vlasnica koja je uz završeno slastičarstvo završila i razne master classove Gourmandisa pod vodstvom Emilye Prytkine.
Interijer su također sami osmislili dok im je u ostvarivanju njihovih ideja pomogla mlada slikarica iz Omiša Tina Mimica.
Pratite Cocopazzo na Facebooku i Instagramu.
Tekst: Gabrijela Budimir
Foto: Sonja Dvornik