Najbolje online dating aplikacije

Želja za online upoznavanjem partnera stara je koliko i Internet, a tome su prethodile godine i godine pisane korespodencije tako da su generacije ljudi upoznate s konceptom. Temu online ljubavi je među prvima aktualizirao film “Imas poštu” s Meg Ryan i Tomom Hanksom u glavnim ulogama, ukratko opisavši sve prepreke, ali i sve moguće pozitivne strane jednog virtualnog upoznavanja kojem je za prepisku još uvijek bila potrebna dial up veza. Sada, u dobu ubrzane komunikacije, takva bi se priča vjerojatno smatrala zamornom i sporom, no i dalje zasigurno nosi svoje čari.

Online dating aplikacije

Razvijanjem tehnologija počeli su se razvijati i načini komunikacije, a nakon što smo apsolvirali prepisku elektroničkom poštom pa zatim i online chat servisima, dolaskom mobitela započela su prva dopisivanja putem SMS poruka. Ubrzo je to dovelo do boljih, pametnijih telefona te razvoja trenutačno najpopularnije tehnologije aplikacija.

Ako zanemarimo one kao što su Whatsapp, Viber, Skype… kojima je u cilju komunikacija s uglavnom već poznatim licima, dolazimo do aplikacija koje su ciljano osmišljene za virtualno upoznavanje partnera. Tu je svima već poznat Tinder koji suvereno vlada i hrvatskim tržištem, no razvijaju se i neke nove aplikacije kojima se predviđa blistava budućnosti uz koje se, ako ništa drugo, barem možete dobro zabaviti.

Aplikacija Tinder 

onlinedating3

Ako još ne znate što je Tinder, radi se o online dating aplikaciji koja funkcionira na vrlo jednostavnom principu odobravanja i odbijanja ponuđenih osoba kliznim pokretom ruke na ekranu mobitela. Ako osoba koju ste odobrili učini isto onda komunikacija može započeti.

Tinder je počeo vladati hrvatskom mrežom sredinom 2014. godine, što se suvereno nastavlja i u 2015. godini te se postavlja pitanje može li ga s trona skinuti neka od novih aplikacija. Njegova je reputacija već više nego notorna u sferi neobavezne zabave, no mnogi će vam posvjedočiti i o primjerima značajnijih intimnih, pa čak i ljubavnih odnosa koji su se rodili iz komunikacije putem Tindera.

Aplikacija Bumble

onlinedating1

Bumble je nastao kao odgovor Tinderu kako bi pokušao umanjiti neke njegove mane, kao što su primjerice nailaženje na neugodne primjerke muškog roda s kojima ni u kojem slučaju ne želite nastavljati komunikaciju. Bez aluzija na rodnu diskriminaciju, statistički se pokazalo kako su ipak muškarci ti koji više od žena inzistiraju na razgovorima koje žene ne žele voditi.

Zato je jedna polovica osnivačkog dueta Tindera odlučila pokrenuti Bumble – aplikaciju u kojoj glavnu riječ imaju žene. Slično kao i Tinder, funkcionira na principu kliznog pokreta kako bi se pronašao idealan spoj. Jednom kad se on dogodi, ostaje spremljen u “košnici”, a ženski korisnik ima 24 sata za kontakt i slanje prve poruke, inače se spoj gubi.

Aplikacija Hinge

onlinedating2

Ako ste single, zasigurno imate prijatelje koji su vas u jednom trenu pokušali spojiti s nekim iz društva, što je bolja opcija, ili dogovoriti spoj naslijepo sa svojim poznanikom ili prijateljem, što je vjerojatno češće završavalo katastrofalno nego pozitivno.

Aplikacija Hinge osmišljena je baš da bi se izbjeglo upoznavanje naslijepo jer putem Facebooka povlači sve kontakte korisnika i traži zajedničke prijatelje te prema tome sužava izbor idealnih spojeva. Njegov koncept funkcionira s ciljem da upoznate osobu baš kao što biste je mogli upoznati na nekom većem tulumu, bez pritiska i vrlo opušteno. Znači da se radi o stvarnim ljudima s kojima već imate neke zajedničke interese i tako je komunikacija, barem u početku, olakšana.

U moru aplikacija mi smo izdvojili tri koje funkcioniraju na iOS i Android operativnim sistemima, a svi oni u potrazi za malo zabave ili čak srodnom dušom, sad ih samo moraju posegnuti u App Store ili Google Play te ih skinuti na svoj pametni telefon.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori