Muzej u kojemu ništa nije kako se čini

Od danas Zagreb postaje bogatiji za još jedan muzej – Muzej iluzija – čiji svijet s najvećom zbirkom holograma u ovom dijelu Europe i s preko 70 eksponata potpuno oduševljava, štošta uči, zasigurno iznenađuje pa i zbunjuje, jer u tom muzeju pouzdano ništa nije onakvo kakvim se čini! Muzej Iluzije svoja zagrebačka vrata otvara upravo danas na adresi Ilica 72.

iluzija post 3

Doživite iluziju na nov i neobičan način… Eksponati zanimljivih naziva kao što su ‘Šuplje lice Alberta Einsteina’, ‘Glava na pladnju’, ‘Rupa bez dna’ i dr. dočarat će vam što sve naš mozak može kada se nađe u specifičnim situacijama gdje mu je iluzija jedina opcija.  Iluziju ćete dođivjeti kroz instalacije, slike, no i kroz sobe.

iluzija post 4

Tako muzej nudi doživljaj beskrajne sobe – sobe ogledala! Naizmjenična postavljenost paravana i ogledala u punoj visini zidova posjetitelju kroz kretanje prostorom stvara iluziju beskonačnosti sobe. Zamislite da se odupirete gravitaciji u kosoj sobi, kako se osoba s kojom ste došli odjednom smanjuje ili povećava, kako stvarno vidite rupu bez dna ili kako poslužujete nečiju glavu na pladnju!

iluzija post 5

Muzej je pripremio i odlični didaktički sadržaj za najmlađe. Pametna igraonica u kojoj se posjetitelji svih dobi mogu igrati, natjecati i učiti. Igraonica potiče učenje i zabavu kroz ‘Dilemma games’ koncept, drvene zagonetke i igre koje potiču kognitivne sposobnosti te igraonicu pretvaraju u pravi fitness centar za mozak. Najmlađi posjetitelji mogu na taj naučiti kako pristupiti problemima te kako donositi bolje odluke. ‘Dilemma games’ dostupne su i u muzejskoj trgovini.

iluzija post 1

Više informacija o muzeju te sve o njihovim aktivnostima možete naći na web stranici te Facebook stranici muzeja.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori