Pariz najavljuje planove za veliki novi park u sklopu Eiffelovog tornja

Pariz je upravo objavio planove za novi veliki park u podnožju Eiffelovog tornja. Grad je izabrao britansku tvrtku Gustafson Porter + Bowman, koja će pretvoriti više od 100 hektara u najveći javni zeleni prostor u gradu. Transformacija bi trebala biti dovršena do 2024. godine, za vrijeme Olimpijade u Parizu, a koštat će 72 milijuna eura (otprilike 80 milijuna dolara).

Svake godine Eiffelov toranj posjećuje više od 30 milijuna ljudi, a kao jedna od najznačajnijih znamenitosti u svijetu, postao je žrtvom svoje popularnosti. Kako bi se riješila prenatrpanost, nedostatak pristupačnosti i zagušeni vrtovi, tvrtka je smislila plan koji će stvoriti bolje iskustvo posjeta.

Park koji će iskustvo upoznavanja Pariza pretvoriti u još bolji doživljaj

Sastoji se od dugog zelenog dijela koji će se protezati između Place du Trocadéro i kraj Champ-de-Mars, park će također transformirati Pont d’Iéna, most koji povezuje lijevu i desnu obalu grada i vodi do Eiffelovog tornja, u prolaz samo za pješake.

Park će povezati Place du Trocadéro, Palais de Chaillot, Pont d’Iéna, Champ-de-Mars i École Militaire.

Park će obuhvaćati novi zeleni amfiteatar na Place du Trocadéro, šetalište koje će se protezati između mosta Bir Hakeim, Eiffelovog tornja i Musée du Quai Branly-Jacques Chirac te novi plan uređenja u vrtovima Champ-de-Mars. U toliko gusto naseljenom gradu, važno je imati zelene prostore koji su idealni za odmor i predah.

U nastavku pogledajte virtualnu šetnju za potpuni doživljaj novog parka.

Foto: Pixabay

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori