Filmski likovi Wesa Andersona pretvoreni u ilustracije

Filmovi Wesa Andersona uvijek pričaju posebnu priču i kroz scenografiju grade magična carstva koja pamtimo i kojima se rado vraćamo. To dokazuju brojne nominacije za prestižne filmske nagrade te činjenica da su uloge u njegovim filmovima obilježile karijeru mnogima. Zato ni ne čudi što mnogim ilustratorima i umjetnicima Andersonovi filmovi služe kao inspiracija za stvaranje umjetničkih radova.

alejandro giraldo

Alejandro Giraldo ilustrator je iz Kolumbije čije su stvaralaštvo nadahnuli likovi iz filmova kao što su “Darjeeling Limited”, “The Royal Tennenbaums”, “Fantastični gospodin Lisac”, “Kraljevstvo izlazećeg mjeseca” koje je onda oživio u svojim ilustracijama u kombinaciji s poznatim citatom iz filmova. Zanimljivo je kako Giraldo uspijeva uhvatiti upravo onu atmosferu koju smo navikli gledati u Andersonovim filmovima, ali radeći to na najjednostavniji mogući način. Svi likovi imaju zatvorene oči, no svaki detalj po kojem su u filmu posebni je zabilježen i na crtežu. I što je najbolje, sve se ilustracije mogu kupiti u obliku postera.

alejandro giraldo

alejandro giraldo

alejandro giraldo

alejandro giraldo

alejandro giraldo

Foto: alejandrogiraldo.com

0

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori