Zagrebački mural izabran među top 10 murala u 2015.

Zagrebački mural izabran među
top 10 murala u 2015.

Da je street art postao iznimno popularan i legitiman vid umjetničkog izražavanja u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godine sve je očitije. Radove koji nastaju u Hrvatskoj, ili ih stvaraju domaći autori, u zadnje vrijeme ističu i svjetski mediji, a na društvenim mrežama možemo vidjeti i pratiti sve jače mreže nastale u suradnji naših umjetnika sa stranima.

etien 7 post

Etien, Zagreb, 2015.

Od Muzeja ulične umjetnosti, Graffita na Gradele, raznih akcija nastalih inicijativom umjetnika ili nevladnih udruga po svim većim i manjim gradovima i sredinama Lijepe naše, gostovanja domaćih mladih umjetnika na stranim, značajnim festivalima pa sve do ovoljetnih i jesenskih akcija nastalih pod kapom najvećeg do sada kulturnog festivala održanog u Hrvatskoj – ‘Rendez-vous, festivala Francuske u Hrvatskoj’, zadnja vijest je samo ‘točka na i’ i priznanje street art djelovanju u Hrvatskoj.

Image00001

HULA / Sean Yoro, Hawaii, 2015.

Facebook stranica neprofitne organizacije ‘Mural’ koja organizira jedan od najvećih festivala Festival d’art public u Montrealu, Kanadi, izabrala je najboljih 10 murala nastalih u 2015. godini i među njima našao se upravo onaj realiziran na Rendez-vous festivalu, a među kojim vrhunskim umjetničkim ostvarenjima se još našao – pogledajte.

Image00003

Dome, ‘Imagination conquering the world’, Karlsruhe, Njemačka 2015.

Image00005

3d street art, Leon Keer, Malta, 2015.

Image00006

Bordalo II – Bordalo Segundo, Lisabon, Portugal, 2015.

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori