Opuzen je krajem lipnja postao centar street arta – pogledajte koji svi murali krase grad

Opuzen je krajem lipnja postao centar street arta – pogledajte koji svi murali krase grad

Art festival Zen Opuzen

Iako je ovogodišnji Art festival Zen Opuzen službeno trajao od 28.-30. lipnja, peta po redu fešta kreativnosti, slobodne umjetnosti i dobrog raspoloženja se protegla na dodatna četiri dana kad su zadnji gosti umjetnici napustili ovo malo dalmatinsko mjesto.

Razlog dužem trajanju su kompleksni radova koji nisu mogli biti završeni kroz tri festivalska dana, kao i dobra festivalska atmosfera u kojoj su i umjetnici i domaćini željeli što duže uživati.

13 street art umjetnika iz cijelog svijeta

Peto izdanje Art Festival Zen Opuzen je ove godine okupio 13 street artista iz cijeloga svijeta:
Mane Mei (CRO)
Jure Jurinović (CRO)
Koraljko greben (CRO)
Ojo Magico (Cro)
Ivan Blažetić Šumski (Cro)
Jana Danilović (Serbia)
Anthony Brooks (USA)
Kosmik (Germany)
Willann Wln (France)
Chifumi Krohom (Cambogia)
Mabel Vicentef (Argentina)
Fernando Leon (Holland)
Marije Maria (Holland)

Land Art na ušću Neretve

Land Art umjetnik, Nikola Faller, iz Land art Udruge Slama Opuzen je za vrijeme ranojutarnje plime na Ušću rijeke Neretve grabljama oslikavao pješčanu pažu fraktalima I njegov dolazak u Dolinu Neretve postaje tradicija koja će dugo trajati. Nesvakidašnji ambijent Doline ga posebno inspirira

Zagrebački Zmajoljupci, Žare i Žuža, su u prijepodnevnim satima za djecu organizirali radionice izrade zmajeva koje bi potom za vrijeme popodnevnog maestrala puštali također na plaza ušća Neretve.

Partyji & koncert

Bogat noćni program se sastojao od partyja elektronske muzike u Motelu Delta gdje su u petak nastupali DJ-i iz Delta Swamp Collectiva, dok su se u subotu I nedjelju za plesnu atmosferu pobrinula ekipa iz Goulash Disca, Yves Taquet, I Jeff Jarunski, Duboko Toplo.

U nedjelju 30.6. je bio, prvi put, organiziran koncert na otvorenome. Mostarska grupa Zoster je na Poljanici neretvanskih gusara upriličila rock concert pred 300 posjetitelja u trajanju od 3 sata.

S petim Art festivalom Opuzen je postao bogatiji za petnaestak oslikanih murala čime se nastavlja nepovratno mijenjanje vizure grada. Ukupan broj murala i graffita je narastao na preko sedamdeset.

Učitati još
Zatvori