Mural ružičastog flaminga s kojeg nećete moći skinuti pogled

Mural ružičastog flaminga s kojeg
nećete moći skinuti pogled

Mural flaminga s potpisom OKO

TOward 2030 umjetnički je projekt s naglaskom na spoj umjetnosti i održivosti, a gdje je grad Turin u Italiji ugostio sedamnaest umjetnika diljem svijeta kako bi svojim radovima suvremenim popularnim prikazima ukazali na sedamnaest ciljeva održivosti Ujedinjenih naroda.

Street art radovi prenose univerzalne poruke kojima se mladež Italije, no i svih onih kojima je street art blizak i/ili zanimljiv, potiče na djelovanje. Svih sedamanaest radova fotografirao je Platon, fotograf koji stoji iza projekta Lavazza kalendara 2018. godine, a fotografije su postale svojevrstan megafon koji odašilje poruku nužnosti transformiranja planete Zemlja u bolje, zdravije i održivije mjesto.

Jedan od sedamanaest radova jest veliki ružičasti flamingo kojeg je naslikala OKO. “Dostojanstven rad i ekonomski rast je čista simbolika ptice flamingo, kakva ona jest.” – objasnila je OKO.

Flamingo predstavlja društvenu prirodu i želju za stvaranjem veza u zajednici – onoj kojoj možemo vjerovati. Peruanske priče prikazivale su flamingo kao svetu pticu te je smatrana u mnogim kulturama amblemom iscjeljivanja i ljubavi. Zato je upravo odabir te ptice kao motiva na zadanu temu projekta više nego logičan. A i izgleda impresivno!

Učitati još
Zatvori