Vodimo vas na rasprodanu radionicu splitske umjetnice Tee Radić na InDizajn sajmu

Vodimo vas na rasprodanu radionicu splitske umjetnice Tee Radić na InDizajn sajmu

Osnove keramike Tee Radić na InDizajn sajmu

Najnovije izdanje sajma InDizajn koje će se održati od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb, osim inspirativnih rješenja interijera i dizajnerskog namještaja, donosi i novi ciklus kreativnih radionica koje iz godine u godinu privlače sve veći broj zainteresiranih polaznika. Da su neke od njih posebno atraktivne posjetiteljima i da se za pojedine uvijek traži ‘mjesto više’ , govori i to što je ovogodišnja radionica ‘Osnove keramike’ splitske umjetnice Tee Radić – već rasprodana. 

Po struci kiparica, Tea je nakon magisterija na Umjetničkoj akademiji u Splitu svoju ideju o proizvodnji unikatnog posuđa razvila u jasnu viziju te pokrenula hrvatski brend Terra Ceramica. Glavna misao vodilja ovog domaćeg brenda koji je naše tržište lansirao prekrasno keramičko posuđe je spoj osjećaja topline, jednostavnosti i doma, a Teu veseli što je tržište prepoznalo njezin brend te ističe kako je svaki komad unikatan.

Šalice za kavu ili čaj i personalizirane zdjelice, koje se prodaju čak i u Švicarskoj,  trenutno su najpopularniji proizvodi koji izlaze iz njezinog atelijera, a u sklopu InDizajn sajma će na svojoj radionici ‘Osnove keramike’ predstaviti tehniku pinchanja na kojoj će prisutni moći naučiti kako izraditi zdjelicu ili šalicu te saznati kako napraviti njezin najpoznatiji model: Pinch up šalicu.

Pinchanje, odnosno tehnika štipanja, posebno je omiljena polaznicima njezinih radionica jer ne zahtjeva nikakve pomoćne alate prilikom modeliranja predmeta, komad gline i ruke su sve što je potrebno, a Tea ističe kako je poseban užitak gledati ljude kako reagiraju pri prvom susretu s glinom – kreativni su i puni entuzijazma.

”Svi ljudi posjeduju kreativni potencijal, ali samo neki ostanu toga svjesni u odrasloj dobi. Kreativnost je vještina poput svake druge i kao takva se treba njegovati i primjenjivati. Za razliku od djece, nama odraslima je često teško, uz sve obveze koje imamo, ulagati dodatno vrijeme i energiju u stjecanje neke nove vještine. Kratke blic-radionice namijenjene su tome da nas podsjete koliko smo zapravo kreativna bića i koliko nam je ista ta kreativnost neophodna u svakodnevnom životu kako bi gledali na stvari i situacije na inovativan način” ističe Tea.

Kreativni su i njezini ostali klijenti koji joj često dođu s vlastitim idejama i sami predlažu izgled posuđa te na taj način sudjeluju u procesu proizvodnje. Tea posebno naglašava da je kod nje, svatko tko želi nešto stvarati, uvijek dobrodošao te da je jedinstveno iskustvo imati nešto vlastitim rukama izrađeno za ponijeti kući i koristiti u svakodnevnom životu.

Na ovogodišnjem InDizajn sajmu, osim radionice Tee Radić, posjetitelje očekuju i dvije radionice Dnevne doze biljaka na temu samoodrživog terarija i uzgoja sobnog bilja za početnike, dok će Kornelija Benyovsky Šoštarić u svojoj ”Vrtlarici” polaznike naučiti kako izraditi kokedamu. Ivona Martinčić iz Voone će pak okupljene upoznati s izradom zidne tapiserije, dok će najmlađi uživati u likovnim radionicama na kojima će se družiti sa studentima zagrebačke Likovne Akademije.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za Osnove keramike na InDizajn sajmu, ako pošaljete svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila “OSNOVE KERAMIKE” do 18. rujna u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Ivoni Mihaljević!

Učitati još
Zatvori