Slučajno vino s jednom od najboljih etiketa koje smo do sada vidjeli

Slučajno vino s jednom od najboljih
etiketa koje smo do sada vidjeli

Slučajno vino

Legenda kaže da su se na Hvaru jedne večeri slučajno susrela dva ljubitelja vina, Božen Rumenić i vinar Tonči Marijan. Nakon razmjene vinskih filozofija, zajedno su odlučili napraviti svoje vino koje će spojiti škrti hvarski kamenjar s plodnim poljima Ravnih kotara. Zajedno su sljubili sorte cabernet sauvignon i syrah obitelji Glavić iz Nadina te sortu plavac Tončija Marijana s Hvara. Iako je ovo vrhunsko vino povezala slučajnost, njihovi omjeri plod su dugotrajnog rada.

Tonči Marijan je poznati dugogodišnji butik vinar iz sela Pitve na otoku Hvaru. Proizvodi ograničene serije od oko tisuću boca po etiketi, a njegov potpis je ispisan u vinima poput Korlata, te prvi plavac u povijesti kojeg je Decanter nagradio zlatom — Plavac Vron Bod. Strastven u svom pristupu, gospodin Marijan ne želi prodavati vina onima koji ne razumiju trud i pristup, već onima koji u vinu pronalaze nešto zapanjujuće i nezaboravno — baš kao što je to Slučajno. Slučajno je sazrijevalo u hrastovim bačvama godinu dana uz limitiranu seriju na tristo i šezdeset običnih i stodvadeset magnum boca.

Koncept Slučajno govori nam o dvojnosti lokaliteta, sudionika te samom karakteru vina, koje je drugačije i neočekivano za takvu kupažu. Dva koncepta, dvije etikete, dva stila, dvije tipografije te dvije tehnologije spojene u jedinstveni identitet vina. Egzekucija etikete prirodno prati put nastanka Slučajnog — od momenta kad su prvi grozdovi ubrani u okolici Zadra, ispričani kroz suptilan odnos folije i papira, do hvarskih bačvi i grozdova zauvijek zapisanih u staklu.

Copywriting: Srđan Laterza
Tisak: Etikgraf
Produkcija: Ceh
Fotografije: Nikola Zelmanović

Učitati još
Zatvori