Večeras se velikim rooftop partyjem otvara 10. festival Organ vida

Večeras se velikim rooftop partyjem
otvara 10. festival Organ vida

Večeras počinje najveće fotografsko događanje u Hrvatskoj i jedan od najvažnijih kulturnih događanja vezanih uz fotografiju u Europi! Otvorenje donosi i razgledavanje glavne izložbe, uz njih još tri izložbe jako zanimljivih umjetnica. Nakon svečane ceremonije otvorenja slijedi party na krovu MSU -a, jedan od centralnih zabavnih događanja na početku svake nove sezone u Zagrebu, a o kojem se još dugo priča.

Otvorenje festivala & rooftop party festivala Organ vida

Program otvorenja donosi:

19:00 panel diskusija umjetnica predstavljenih na izložbi Budnost, borba, ponos: kroz njezine oči
20:00 svečano otvorenje
20:30 dodjela Nagrade Marina Viculin 2018.

Ulla Deventer

Nagrada nosi ime po istaknutoj povjesničarki umjetnosti, kustosici i bivšoj ravnateljici Galerije Klovićevi dvori Marini Viculin, koja je trajno zadužila hrvatsku fotografsku scenu svojim radom na afirmaciji medija i time promijenila pogled na fotografiju u općoj društvenoj percepciji. Nagrada se dodjeljuje godišnje kao priznanje i potpora projektu za rad u nastajanju mladog umjetnika s izvanrednim postignućima u području hrvatske fotografije.

Organizatori pozivaju sve da pogledaju izložbe koje su otvorene u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb:

Uključene, aktivne, svjesne – Ženske perspektive danas
Budnost, borba, ponos: kroz njezine oči
Laia Abril: Povijest mizoginije, 1. poglavlje
Amalia Ulman: Privilegij

Nakon otvorenja, proglašenja nagrade i obilaska festivalskih izložbi od 21 sat počinje festivalski partyna krovu MSU-a uz DJ itcha!

Festivalski tjedan s raznim događanjima traje do 16. rujna, a sve izložbe mogu se pogledati do kraja mjeseca. Više detalja možete saznati ovdje.

Anna Ehrenstein

Učitati još
Zatvori