Ususret trećoj sezoni serije Fargo

Ususret trećoj sezoni serije Fargo

FARGO -- Pictured: Bob Odenkirk as Deputy Bill Oswalt -- CR. Matthias Clamer/FX

Američka crnohumorna kriminalistička filmska drama Fargo iz 1996. godine inspiracija je bila za seriju nastalu pod vodstvom legendarnih braće Cohen koji su bili izvršni producenti na samome filmu.

Prva sezona serije izašla je 2014. godine, točnije prva epizoda, na proljeće 15. travnja. Odmah po emitiranju prve sezone polučila je veliki uspjeh, pogotovo među publikom tj. zaljubljenicima ovog specifičnog krimi žanra. Svaka sezona slijedi antologijski format, smješta se u različito doba – prva u 2006., dok je radnja druge sezone smještena u 1979. godinu. Iako su priče i likovi različiti, obje dosadašnje sezone slijede zaedničku kronologiju koja je povezana s filmom.

Prva sezona donosi odlične izvedbe glumaca Billy Bob Thorntona, Allison Tolman, Colina Hanksa i Martina Freemana, dok u drugoj doslovno oduševljavaju Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart i Ted Danson. Prva i druga sezona donose priče o zločinima, no izvedenim i rješavanim na bizaran, neobičan način, svaka epizoda donosi dovoljnu količinu napetosti, no često i crnog humora, uzbuđenja te i melankolije.

Ovaj čudesan miks svakako je oduševio sve poklonike rada braće Cohen, a i kriminalističkog žanra te s veseljem čekaju treću čije je snimanje potvrđeno i emitiranje najavljeno za početak 2017. godine. Ovog puta priču će nositi također odlični glumci Ewan McGregor i Carrie Coon, dok će radnja biti smještena u 2010. godinu. Carrie Coon glumit će Gloriju Burgle, šeficu policijske postaje Eden Vally, razvedenu majku, iznimno praktičnu osobu koja se bori sa shvaćanjem novih ljudskih odnosa. S druge trane, Ewan McGregor glumi Emkita Stussyja, tzv. ‘Parking Lot King of Minnesota’, naočitog imućnog poduzetnika i obiteljskog čovjeka, dok njegov nešto mlađi brat Ray Stussy nema svo to ostvareno osobno i materijalno bogatstvo te za razliku od poslovno uspješnog brata radi kao socijalni radnik.

MV5BMjEzNTQ5MDAwMV5BMl5BanBnXkFtZTgwODc5Mjk5NjE@._V1_SY1000_CR0,0,1333,1000_AL_

Iznenađenje treće sezone je moguć povratak jednog od likova iz prijašnjih sezona, možemo samo pretpostavljati da bi to mogao biti neki iz prve sezone, obzirom da je vremenski radnja prve sezone smještena četiri godine prije treće.

MV5BMTAzNTkzNDU1MTJeQTJeQWpwZ15BbWU4MDUzMDA4Mzcx._V1_SY1000_CR0,0,1497,1000_AL_

Ako još niste, u iščekivanju proljeća iduće godine i emitiranja treće sezone, svakako pogledajte prve dvije. Emitiraju se na kabelskom kanalu FX.

FARGO -- Pictured: Colin Hanks as Gus Grimley -- CR. Matthias Clamer/FX

MV5BMTU2NDI5MjU2M15BMl5BanBnXkFtZTgwOTIwMDgzNzE@._V1_SY1000_CR0,0,1497,1000_AL_

Foto: Facebook

Učitati još
Zatvori