‘Ti mene nosiš’ oduševio
gledatelje u pulskoj Areni

U sklopu Pula Film Festivala, najvećeg filmskog festivala u Hrvatskoj sinoć je održana projekcija debitantskog cjelovečernjeg filma redateljice Ivone Juka, ‘Ti mene nosiš’, koji je oduševio prepunu pulsku Arenu i još jednom dokazao da spada među najbolje hrvatske filmove posljednjih 20-ak godina.

Filmska ekipa Ti mene nosis post

Filmska ekipa ‘Ti mene nosis’

Nakon nastupa u Karlovym Varyma, Ivona Juka sa svojom filmskom ekipom nastavlja svoje ‘putovanje’, a Pula je bila logičan nastavak puta filma, koji je dobio pozitivne kritike gdje god se pojavio. Ništa drugačije nije bilo ni u čarobnoj pulskoj Areni, gdje je više od 7000 posjetitelja i ljubitelja filma punih 2 sata i 30 minuta uživalo u filmskom ostvarenju koje se s razlogom nameće kao jedan od najboljih hrvatskih filmova u posljednjih 20 godina.

Vojislav Brajovic post

Vojislav Brajović

Što doista misle o filmu publika i mediji pokazali su već na crvenom tepihu gdje su autorsku i glumačku ekipu dočekali velikim pljeskom, dok je vrhunac cijele ove priče bio na poklonu glumaca gdje su ovacije trajale gotovo 10 minuta i gdje je objektivna filmska publika pokazala da je prepoznala vrijednost redateljskog rada Ivone Juke, ali i cijele ekipe koja je sudjelovala u stvaranju filma ‘Ti mene nosiš’.

Otokar Levaj i Ivona Juka

Otokar Levaj i Ivona Juka

Film donosi priču koja istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi. Zato je i Ivona Juka odabrala triptih, tri priče o tri kćeri, različitih godina, statusa i iz različitih obitelji, kako bi prikazala više od jednog intimnog odnosa i pokrila širu paletu odnosa. Jedna kći tek gradi odnos s ocem, druga kći svoj izgrađen odnos nepovratno gubi, a treća kći se suočava s porušenim odnosom kako bi lakše prihvatila budućnost.

Lana Barić, Ivona Juka i Vojislav Brajović

Lana Barić, Ivona Juka i Vojislav Brajović

U filmu igraju izvrsni glumci iz regije: Vojislav Brajović, Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić i drugi. Po prvi put na filmu se pojavljuju i Goran Hajduković te izvrsni Helena Beljan i Juraj Dabić. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivao sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput ‘Il Divo’ Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su ‘Melancholia’, ‘Girl with the Dragoon Tatto’ i mnogi drugi.

Lana Barić

Lana Barić

Ono što je karakteristično za ovaj projekt i film je činjenica da je sniman 72 dana na 92 lokacije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te je u filmu glumilo 70 glumica i glumaca koji su zajednički doprinijeli odličnom filmskom i umjetničkom ostvarenju.

Helena Beljan

Helena Beljan

Filip Križan

Filip Križan

Anita Juka i Damir Markovina

Anita Juka i Damir Markovina

Anita i Ivona Juka

Anita i Ivona Juka

Učitati još
Zatvori