Tri dana street arta u Opuzenu

Tri dana street arta u Opuzenu

zen opuzen 1

Drugu godinu za redom grad Opuzen postaje centar mnogobrojnih umjetničkih akcija kojima je zajednički cilj oživiti grad i donijeti mnogo, mnogo zabave. Od 1. do 3. srpnja u gradu će se odvijati  ‘Zen Opuzen’ koji se ove godine tematski bavi svemirskim prostranstvima te će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za lansiranje na Mars.

Pimp My Pump

Pimp My Pump

Uz Raketni centar s kojega se očekuje spektakularno lansiranje u svemirska prostranstva, kroz 3 dana trajanja, grad će krasiti umjetničke instalacije i skulpture, oslikavat će se zidovi i pročelja, ispaljivati vatrometi, održavat će se radionice i igraonice za djecu, crtat će se na pijesku, oblikovati slama, žonglirati, biciklirat će se ‘od zida do zida’, skakati u riku, partijati do jutarnjih sati, a održat će se i svjetska premijera Truppinga.

Stipan Tadić, 'Before party, After Party'

Stipan Tadić, ‘Before party, After Party’

Opuzen će u ta tri dana postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela na svojim pročeljima koja će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine. Svoj dolazak su do sada potvrdili neki od najpoznatijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my Pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stipan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramović (Austrija) i Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek).

zen opuzen 2

Za glazbeni program zaduženi su DJ-i Žac i Cosmo, a spektakularnim lansiranjem upravljat će Mirnovec Pirotehnika. Više nego uspješno prošlogodišnje, ujedno i prvo izdanje festivala, bilo je najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa tako da se očekuje još veći, bolji i zabavniji ‘Zen Opuzen’. Ulaz na sva događanja je slobodan, a detalje možete saznati na Facebook stranici.

zen opuzen 3 post

Učitati još
Zatvori