Slike koje možete zagrliti

Slike koje možete zagrliti

Uvijek smo imali ‘a thing for’ umjetničke radove koji su ponekad na margini. Bili oni u tehnici i formi kolaža, minijature, keramike ili slično. Tekstil nam je oduvijek bio zanimljiv, posebno kada se koristi na inovativan, no i duhovit način kako ga koristi umjetnica Jessica Bell.

jessica bell 3

Jessica Bell kanadska je umjetnica koja koristi jednostavne materijale, no fleksibilne u svojoj formi kako bi tu formu mogla iskoristiti do maksimuma, pomičući granice doživljaja umjetničkog djela.

jessica bell 4

Njezini radovi rađeni od tekstila, iako s apstraktnom formom, kada poprime treću dimenziju, kao da ožive i postaju zabavni predmeti koji doslovce zovu da se naslonite na njih, legnete ili barem dodirnete.

jessica bell 5

Apstraktno u tom trenutku nestaje i postaju predmeti realistične forme, skoro kao predmeti svakodnevnog života. Nešto jednostavno i bazično, kao jastuk npr. Umjetnica ima jedan poseban osjećaj za boju – na jedan nenametljiv i decentan način unosi ju u prostor, gotovo ne primjetivši. Neposredno približuje umjetnička djela promatraču, dok ih promatrač – ne zagrli.

jessica bell 6

Što sve stvara i na koji način pristupa tom ponekad zanemarivom mediju tekstila možete vidjeti na njezinoj web stranici.

jessica bell 7

jessica bell 8

jessica bell 10

Foto: Jessica Bell

Učitati još
Zatvori