Šibenski Deboto festival na turneji u Parizu

Šibenski Deboto festival na
turneji u Parizu

deboto post 1

Prošle je godine Šibenik, grad festivala, postao bogatiji za još jedan – Deboto festival. U lokalnom govoru deboto znači skoro, a kako organizatori kažu, ovo je skoro pa festival. Glazbena kulisa i sjajna festivalska atmosfera, u ovom slučaju su razblaženi neobaveznim (i besplatnim) događanjima po gradu i interakcijom između izvođača i publike te nadopunjeni pomno odabranim vinima, koktelima i hranom.

deboto post 3

Od ove godine, ovaj zabavni mix jazza, elektronike i utjecaja raznih drugih žanrova ima i internacionalne partnere – ekipu koja producira WorldWide festival Gilesa Petersona, a s njima u suradnji namjerava posjetiti i nekoliko svjetskih metropola. Prvi je na redu Pariz u kojem se za uskršnji vikend odvija prava mala Deboto turneja.

Pariški ‘take over’ počinje u petak 25. ožujka u Le Mellotron baru koji je dom Le Mellotron Underground online radija – nezaobilazne točke većine DJ-a i glazbenika povezanih sa soul, jazz ili elektronskom glazbom. Uz predstavljanje u programu radija i live DJ mix, planirana je i degustacija vina OPG Sladić iz skradinskog zaleđa koja će svakako pomoći da se ovaj kultni bar raspleše, a zabava možda prenese i na ulicu ispred.

deboto post 4

Za subotu je planirana klupska večer u klubu Le Malibv koji je omiljen među DJ-ima zbog toga što ga posjećuje jedna od stilski najotvorenijih publika pariške scene. Za DJ pultom će se naći hrvatsko-francuska ekipa – zagrebački Eddy Ramich, te pariški Saint James iz phonograph corp ekipe i Anders Sicre sa Le Mellotron radija.

deboto post 5

Eddy Ramich

Deoboto druženje završava u nedjelju 27. ožujka kasnije poslijepodne u jednom od najpopularnijih cocktail i wine barova u Parizu – L’entree des artistes. Takozvani Deboto Sunday Roast okupit će stotinjak uzvanika koji će uz tapase moći degustirati vina OPG Sladić. Vlasnik bara, Edouard Vermynck, strastveni je poznavatelj organskih vina, a ujedno i uspješan promotor pa je upravo ovaj bar omiljena lokacija DJ-ima poput Floating Pointsa, Thea Parrisha, Sadara Bahara i glazbenicima kao što su Ed Motta, Robert Glasper… Ako nećete moći svratiti do Pariza, svakako rezervirajte prvi vikend u lipnju za drugo izdanje ovog potpuno drugačijeg glazbenog festivala.

deboto post 2

Anders Sicre

Za sve informacije o festivalu, no i o ovoj pariškoj turneji posjetite Facebook stranicu i debotofestival.com.

T.R.

Foto: Deboto

Učitati još
Zatvori