Dok čekamo drugu sezonu Stranger Things, poslušajte genijalan soundtrack

Dok čekamo drugu sezonu Stranger Things,
poslušajte genijalan soundtrack

strangerthings1

Već smo pisali o genijalnoj novoj Netflixovoj seriji ‘Stranger Things’ i svi koji su je pogledali, ili još gledaju, morat će se složiti da seriju prati odličan, ako ne i savršeno nostalgičan soundtrack!

Glazba igra veliku ulogu u seriji, jer savršeno nadopunjuje i na kraju zaokružuje atmosferu 80-ih te nas slušno seli kroz jedan glazbeni vremenski stroj. Ti nostalgični zvuci SF ‘vibre’ jedino nas mogu podsjetiti na, ali i parirati s onima isto tako kultne serije ‘Twin Peaks’.

Soundtrack su kreirali Kyle Dixon i Michael Stein, glazbenici i skladatelji benda S U R V I V E. Slučajnim su putem došli do režisera serije, braće Duffer, koji su ih, oduševljeni njihovim autentičnim sintetičkim zvukom, pozvali na suradnju. No, obzirom na budžet serije, samo su njih dvojica iz benda S U R V I V E radili na soundtracku serije. I to je bilo i više nego dovoljno.

strangerthings3

Dixon i Stein, zajedno sa svojom vojskom sintisajzera ostvarili su taj zavodljiv zvuk koji ćemo, nadamo se, slušati i u drugoj sezoni serije. Da, izvršni producent serije, Shawn Levy, potvrdio je suradnju i nastavak s režiserima braćom Duffer i to s istim likovima tako da nas čeka pravi nastavak događaja koje smo gledali u prvo sezoni ‘Stranger Things’. U slučaju da ste očekivali varijantu sezona kao što su serije ‘Fargo’ ili ‘True Detectives’ – čisto da bude jasno.

Jedva čekamo nastavak serije čija radnja smještena u 1980-e godine prošlog stoljeća je odličan hommage pop kulturi tog doba i velikanima kao što su Steven Spielberg, John Carpenter, Stephen King, George Lucas, da samo spomenemo neke.

strangerthings4

Foto: Stranger Things

Učitati još
Zatvori