Objavljene su nominacije za BAFTA filmske nagrade

Objavljene su nominacije za
BAFTA filmske nagrade

AppleMark

scena iz filma ‘Danish Girl’

The British Academy of Film and Television Arts, skraćeno BAFTA britanska je organizacija koja dodjeljuje nagrade filmovima, televiziji i interaktivnim medijima jednom godišnje te dodjelu ove prestižne nagrade uživo svake godine prenosi BBC te mediji diljem svijeta.

BAFTA nagrade nose visoku reputaciju te su, kao i Golden Globes dodjela nagrada, na neki način najava mogućih nominacija, a slijedom toga i pobjednika na ceremoniji dodjele Oscara. Danas su objavljene nominacije i donosimo pregled filmova koji su se tijekom ove godine istaknuli te osvojili kino publiku, a i kritičare.

scena iz filma 'Carol'

scena iz filma ‘Carol’

Filmovi ‘Bridge of Spies’ i ‘Carol’ svaki imaju po devet nominacija. Odličan ‘The Revenant’ nominiran je u osam kategorija, akcijski spektakl ‘Mad Max: Fury Road’ ima sedam nominacija, dok su ‘Brooklyn’ i ‘The Martian’ nominirani u šest kategorija svaki. Po pet nominacija imaju dramska ostvarenja ‘The Big Short’, ‘The Danish Girl’ i ‘Ex Machina’. Film koji je pomeo kino blagajne u prvih tjedana prikazivanja ‘Star Wars: The Force Awakens’ nominiran je u četiri kategorije.

Ono što publiku najviše zanima svakako je tko će osvojiti zlatnu masku za najbolji film, režiju, te glavnu mušku i žensku ulogu. Iako su sve nominacije jednakovrijedne, ove sigurno privlače najviše pažnje gledatelja i publike.

Dodjela nagrada održat će se 14. veljače u Kraljevskoj Operi u Covent Gardenu u Londonu, tradicionalno u prekrasnoj dvorani Odeon.

T.R.

Učitati još
Zatvori