Nove avanture u seriji o najpoznatijem ženskom zatvoru

Nove avanture u seriji o
najpoznatijem ženskom zatvoru

orange is the new black slider

Na naše male ekrane vratile su se žene u narančastim kombinezonima, a ove godine ih je više nego ikada prije. Već dobro nam znane zatvorenice Litchfield federalnog zatvora suočile su se s novim problemima koje je sa sobom donio pretjerano veliki broj novopridošlica. Medijska kuća Netflix je, pak, potencijalno donijela problem svima koji će neplanirano provesti ovaj vikend u gledanju svih 13 epizoda zaredom, s obzirom da je cijela nova sezona već dostupna.

Prije nego što se dotaknemo nove sezone, za one koji možda nisu upoznati s pričom, evo nekoliko najvažnijih smjernica – ‘Orange Is The New Black’, serija je nastala prema istoimenoj autobiografskoj knjizi Piper Kerman i proglašena je najboljom zatvorskom serijom svih vremena.

oitnb 4

Glavna junakinja je Piper Chapman, osuđena na 15 mjeseci u ženskom federalnom zatvoru za prekršaj koji se dogodio deset godina prije početka radnje serije. U međuvremenu, Piper se posvetila tihom i zakonskom životu u visokoj srednjoj klasi New Yorka. Na iznimno zanimljiv i duhovit način pratimo njezino snalaženje u zatvoru, suočavanje s ljudima iz njezine kriminalne prošlosti, prilagodbu u toliko različitom okruženju od onog na koji je navikla i njezin vidljivi karakterni razvoj. Gledateljima je također interesantna činjenica da se na neki način briše granica između glavnih i sporednih likova, s obzirom da se u svakoj epizodi djelić radnje vraća u prošlost i otkriva nam životnu priču svakog pojedinog zastupljenog lika.

oitnb 5

Ako niste, svakako pogledajte dosadašnje epizode ove uzbudljive serije i to prije nego što se bacite u vrtlog novih dogodovština. Četvrta sezona započinje točno tamo gdje je prošla sezona stala. U vrlo kratkom roku radnja se zahuktava i dolazi do novih, neplaniranih ubojstava, novih i neočekivanih prijateljstava, novih ljubavnih kombinacija i novih razloga za svojevrsni rat u prepunom ženskom zatvoru. Ono što još, gotovo iz temelja, mijenja način života u Litchfieldu na kojeg smo navikli, dolazak je jedne posebne zatvorenice – njihove ‘celebrity’ zvijezde kuhanja, Judy King. Osim toga, Piper je evidentno evoluirala daleko od predodžbe nevine i preplašene plavuše, umislivši si da je postala najopakija među svim zatvorenicama.

oitnb 6

Ne preostaje ništa drugo nego da uživate u vikendu i bacite se na gledanje. I neka vas utješi spoznaja da je uživanje u maratonskom gledanju ‘Orange Is The New Black’ sasvim u redu.

oitnb 3

oitnb 2

oitnb 7

Foto: Orange Is The New Black, Screenshot

Učitati još
Zatvori