Prostor ispod kupole HDLU-a ispunit će petstotinjak balona

Prostor ispod kupole HDLU-a ispunit
će petstotinjak balona

msuperf1

Prostor galerije PM, točnije prostor ispod kupole Doma hrvatskih likovnih umjetnika, “Džamije”, ispunit će s petstotinjak balona napunjenih helijem. Na svakom balonu ispisat će ime jednog, živućeg hrvatskog umjetnika, a temeljem prijedloga koje će zaprimati od strane javnosti, putem Facebooka.

“Ovakvim procesom proučavamo odnos kustosa i umjetnika te njihovih pozicija – pozicija moći i nemoći.” pojašnjavaju autorice Martina Miholić i Mia Orsag – vizualne umjetnice i voditeljice galerija HDLU. Čitav postav pomalo će asocirati na ambijent zabavnog parka, a cilj je problematizirati odnos kustos-umjetnik i propitati svrhu umjetnosti unutar okvira vremena. Dodatno, postavlja se pitanje odnosa umjetnosti i bitaka/bića, kao i pitanje koliko je samoodrživost u skladu odnosno u koliziji s umjetničkim stvaralaštvom.

msuperf

Program je planiran za 29.01.2016. a održat će se kao program HDLU u sklopu Noći Muzeja. Zbog ograničenih kapaciteta, svoje sudjelovanje je potrebno potvrditi najkasnije do četvrtka, 28.siječnja do 12h, na e-mail pucanjuprazno.pm@gmail.com.

Najavni video, pozivnicu za ovaj jedinstveni događaj povodom Noći muzeja možete vidjeti ovdje:

T.B.

Učitati još
Zatvori