Njemačka umjetnička scena stiže u Hrvatsku

5. studenog se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvara izložba ‘Rates of exchange’ kao prvi dio projekta koji je zamišljen kao umjetnička razmjena između Hrvatske i Njemačke: nakon ove izložbe, tj. gostovanja njemačkih umjetnika u MSU-u, predstavit će se selekcija hrvatskih umjetnika u Njemačkoj.

Diango Hernández

Diango Hernández

Predstavljanje aktualne umjetničke scene njemačke pokrajine NRW-a (Nordrhein-Westfalen / Sjeverna Rajna – Vestfalija) u Hrvatskoj, koncipirano je kao ogledno približavanje zapadnoeuropske umjetničke scene našoj. Düsseldorf je jedan od najvažnijih centara europske umjetnosti zahvaljujući utjecaju i važnosti Umjetničke akademije / Kunstakademie Düsseldorf, koja je osobito u 60-im i 70-im godinama 20. stoljeća imala važan utjecaj u razvoju konceptualne umjetnosti i minimalizma, kao i Düsseldorfske škole fotografije.

Svoje radove izložit će umjetnici Alexandra Bircken, Diango Hernandez, Tobias Hantmann, Freya Hattenberger, Rita Kanne, Jan Scharrelmann, Monika Stricker, Nikola Ukić, Stefan Wissel, dok će se performans ‘Mind Bridge’ umjetnika Petera Ewinga istovremeno odvijati na dvije lokacije – MSU i Kunsthalle Dusseldorf, 5. studenog 2015. od 17 do 18 sati.

Rita Kanne

Rita Kanne

Nakon otvorenje izložbe slijedi glazbeni performans ‘From Now to When’ izvođača LES ÉCLAIRS – Freya Hattenberger / Peter C. Simon. Tijekom izložbe na Medijskoj fasadi bit će prikazana tro-kanalna video instalacija Freye Hattenberger ‘Metanoia’ iz 2015. godine. Izložba je otvorena do 28. studenog 2015. godine.

Foto: Facebook

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori