Nastavak Millennium trilogije stiže u kolovozu

Nastavak Millennium trilogije
stiže u kolovozu

Dugoočekivani nastavak svjetski uspješne Millennium trilogije Stiega Larssona u cijelom će svijetu biti objavljen u kolovozu 2015. godine. Vijest je napokon službeno potvrđena nakon mnogih spekulacija i zavrzlama koje su uslijedile nakon iznenadne smrti Stiega Larssona 2004. godine.

Muškarci koji mrze žene

Sam dolazak do skice koju je švedski pisac, novinar i aktivist ostavio iza sebe, a koja je sadržavala natuknice o nastavku života glavnih likova, bio je dugotrajan i popraćen sudskim procesom. No David Lagercrantz uspio je prema predlošku kompletirati uradak pod nazivom “That Which Does Not Kill” koji će nastaviti praviti život glavne junakinje Lisbeth Salander, lika koji postao poznat po svojem karakteru u prvom nastavku trilogije “Muškarci koji mrze žene”.

Stieg Larsson

Za sada je poznato samo kako knjiga ima 500 stranica na švedskom jeziku, no značenje naslova niti u kojem smjeru će krenuti se ne zna samo se pretpostavlja da stiže nastavak s temom političkog trilera pretrpanog akcijom. Stieg Larsson je prije svoje smrti navodno planirao napisati 7 dijelova serije Millennium. Hoće li Lagercrantz uspjeti ispuniti njegove želje i opravdati naslijeđe, saznat ćemo u kolovozu kada nova knjiga stiže na police knjižara u 35 zemalja svijeta.

Paralelno s time iz Sonyja kreću glasine kako će nakon filmske ekranizacije prvog dijela knjige, koju je snimio David Fincher, biti snimljeni i svi nastavci, uključujući i tek najavljeni četvrti.

Učitati još
Zatvori